Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az Ezüstnyíl technikai háttérstábja még nem elég erős, szükségük van még egy sztártervezőre. De az is, lehet, hogy Paddy Lowe helyére keresnek valakit.

James Allison jövője azóta találgatások tárgya, hogy a szezon közben elhagyta a Ferrarit, miután a felesége váratlanul meghalt az idénynyitó hétvégéjén, és állítólag a menedzsmenttel sem volt harmonikus a viszonya. A maranellói istálló egykori technikai igazgatóját már összeboronálták a Red Bull-lal, a McLarennel, valamint a Renault-val is. Az utóbbi opció azért sem tűnt légből kapottnak, mert Allison korábban évekig dolgozott Enstone-ban, de most egy új lehetőség is felmerült: a Motorsport.com szerint közel áll hozzá, hogy a Mercedeshez igazoljon.

Az ellenfelek számára kellemetlen lenne, ha Allison a Mercedesnél kötne ki Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Ez első hallásra meglepően hangzik, hiszen a Mercedes jelenlegi technikai stábja olajozottan működik, amint azt a három, zsinórban szerzett egyéni és konstruktőri vb-cím is bizonyítja. Ilyen sikerek után azonban a kulcsfigurákat óhatatlanul megkörnyékezik a riválisok, és

felröppent a pletyka, hogy a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe a Ferrarihoz tart.

Lowe korábban a McLarennel is sikeres volt, mostanra a Mercedesszel is elérte, amit lehetett, ezért nem tűnik lehetetlennek, hogy új kihívást keres, a Ferrari pedig még hiányzik a CV-jéből.

A szaklap szerint ugyanakkor az sem lehetetlen, hogy a Mercedes egyelőre csak elvben állapodott meg Allisonnal, ami egyben jobb tárgyalási pozíciót biztosít nekik Lowe-val szemben is. Vagy egyszerűen fel akarják turbózni a technikai háttérstábjukat a 2017-es szabályrendszer bevezetésének idejére, amikor a szokásosnál is több a tervezési és mérnöki feladat, a szakértelem pedig különösen jól jön.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Allison a jövő év elejéig „kertészkedési szabadságon" van, addig nem vállalhat munkát máshol, hacsak a Ferrari erre fel nem hatalmazza.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!