Vágólapra másolva!
A holland szerint a sajtó felfújja az édesapja és a Mercedes-főnök közötti telefonbeszélgetést, továbbra sem tervez változtatni a hozzáállásán. Hamilton és Rosberg nem is várja el, hogy a többiek szívességet tegyenek nekik.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff annyira aggódik amiatt, hogy az agresszív manővereiről híres Max Verstappen a Brazil Nagydíjon összetűzésbe kerül valamelyik versenyzőjével, hogy felhívta a 19 éves pilóta édesapját, Jos Verstappent, és elbeszélgetett vele. Wolff szeretné, ha Verstappen higgadtabban versenyezne, és a manővereivel nem befolyásolná a Nico Rosberg és Lewis Hamilton között zajló világbajnoki párharcot.

Az időmérőn a 4. rajtkockát megszerző holland azonban elmondta, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a beszélgetésnek, a hozzáállásán pedig esze ágában sincs változtatni Wolff hívása miatt.

- mondta az időmérő után, amikor arról kérdezték, Wolff tényleg megkérte-e, hogy maradjon ki az élen zajló küzdelemből. - Csak beszélgettek. Nem szeretnék mindent elmondani, mert magánbeszélgetésről van szó, de nem történt olyasmi, amire egyesek gondolnak."

Verstappen a Brazil Nagydíjon is mindent belead majd Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Verstappen szerint "érthető", hogy Wolff szeretett volna beszélgetni az apjával, de ennek nem lesz hatása a vasárnapi futamra. "Versenyzők vagyunk, mindig a lehető legjobb eredményre törekszünk - jelentette ki. - Mindenki ellen harcolnunk kell. Nekik is

Kemény harcra számítanak

A témáról a Mercedes pilótái is hasonlóan vélekednek, és egyáltalán nem számítanak rá, hogy az ellenfelek a szokásosnál kíméletesebben bánnak majd velük. "Arra számítok, hogy továbbra is minden ellenfelem 100%-osan fog küzdeni" - nyilatkozta Hamilton, és a vb-éllovas csapattársa is egyetértett vele.

"Autóversenyzők vagyunk, soha nem kezelünk másként valakit amiatt, hogy éppen a világbajnoki címért küzd - mondta Rosberg. - Én is mindenkit ugyanolyan ellenfélként kezeltem, amikor hasonló helyzetben voltam. Biztos vagyok benne, hogy a többiek is mind így állnak hozzá."

Rosberg amiatt sem aggódik, hogy a rajtnál pont Verstappen elől kell majd indulnia.

"Nem gondolok arra, hogy az egyes versenyzők közül ki lesz körülöttem. Előre tekintek, csak a holnapi napra koncentrálok. Meg kell támadnom Lewist az első kanyarban, a rajtig minden energiámat ebbe fektetem, másra nem gondolok" - szögezte le.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!