Vágólapra másolva!
Biztos benne, hogy a németek Szingapúrban is gyorsak lesznek. Mindkét pilóta elégedett a Ferrari pénteki tempójával, de Vettelnek a rövid etapokon javulnia kell.

Meglepetéssel zárult a Szingapúri Nagydíj pénteki napja, hiszen a második szabadedzést Danyiil Kvjat nyerte a Red Bull-lal, a Mercedesek pedig csak a 4. és 7. helyen végeztek. A németeknél a Ferrari is erősebbnek tűnt: Kimi Räikkönen alig 4 százados lemaradással szerezte meg a 2. pozíciót, Sebastian Vettel pedig 8 ezreddel volt lassabb Hamiltonnál az 5. helyen.

Vettel elégedett volt a Ferrari pénteki tempójával, ennek ellenére arra számít, hogy Szingapúrban is a Mercedes lesz a győzelem legnagyobb esélyese. „A Mercedes nyilván gyors lesz. Nem tudom, ma mi történt velük, mert kicsit lassúnak tűntek" – nyilatkozta az edzések után. „De biztos vagyok benne, hogy holnapra ez megváltozik. Tudjuk, hogy a Mercedes néha nem mutat meg mindent a tempójából a pénteki edzéseken."

A német nem búslakodik amiatt, hogy csak az 5. helyen végzett, szerinte Räikkönen ideje is bizonyítja, hogy bizakodva vághatnak neki a hétvégének. „Pénteken még nehéz jóslatokba bocsátkozni, de szerintem jó napunk volt" – vélte. „Úgy tűnik, rendesen működik az autónk, és szerintem még javulhatunk."

Vettel szerint szombaton gyorsabb lesz a Mercedes Forrás: AFP

Vettel ugyanakkor elismerte, hogy az egykörös tempóján még csiszolnia kell. „A rövid etapjaimmal nem voltam túl elégedett, az időmérőig még javulnunk kell. A versenytempónk egész jónak tűnt, szerintem gyorsak vagyunk" – mondta.

Räikkönen bizakodik

Räikkönen egyetértett a csapattársával, szerinte a Ferrarinak csak kisebb módosításokra lesz szüksége szombatra, és versenyképesek lehetnek. „Eddig minden jól működött" – mondta. „Persze mindig van mit javulni, és pénteken még nem lehet sok mindent megállapítani a köridőkből."

A finn szerint annak sincs túl nagy jelentősége, hogy a Red Bull a Ferrari és a Mercedes előtt végzett pénteken. „Mi csak a saját dolgunkkal törődünk. Szerintem az is normális, hogy a Mercedes ma hátrébb végzett" – magyarázta. „A Red Bull valóban gyorsnak tűnik, de még csak péntek van. Majd meglátjuk, hogyan alakul a hétvége hátralévő része, remélhetőleg holnap is gyorsak leszünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!