Vágólapra másolva!
Örül, hogy dobogóra állhatott, de az autója viselkedésével egyáltalán nem volt elégedett a Szingapúri Nagydíjon. Biztos benne, hogy jó irányba haladnak, és még többször dobogóra állna a hátralévő versenyeken.

Kimi Räikkönent a 3. helyen intették le a Szingapúri Nagydíjon, így az idei szezonban másodszor is felállhatott a dobogóra. Noha legutóbb az áprilisi bahreini futamon végzett a legjobb három között, nem volt teljesen elégedett a hétvégéjével.

„Vegyes érzéseim vannak. Az elmúlt napokban tapasztalt nehézségek után jó érzés volt a 3. helyen célba érni, de csalódott is vagyok, hiszen pénteken még úgy tűnt, minden rendben van" – nyilatkozta a finn, aki az időmérőn és a versenyen is lassabb volt a csapattársánál, Sebastian Vettelnél.

„Nem tudom, miért, de már a szombati szabadedzésen gondunk volt az autóm kezelhetőségével" – mondta. „Az időmérőn sem működött úgy, ahogy szerettük volna, meg is lepődtem, hogy így is sikerült a 3. helyen végeznem."

Räikkönen Szingapúrban is küszködött Forrás: AFP

Räikkönen a versenyen ugyan nem veszített pozíciót, de elmozdulni sem tudott a 3. helyről. Úgy érzi, az autója problémáit figyelembe véve erre nem is lett volna esélye. „Semmit nem tehettem az előttem haladó két autó ellen, esélytelen voltam" – jelentette ki. „A futam elején még tartottam velük a tempót, de amint kezdtek elhasználódni az abroncsaim, elhúztak tőlem."

A 2007-es világbajnok megpróbál a pozitívumokra koncentrálni. „Nem örülök, hogy ennyi nehézségünk volt, de ahhoz képest elég jó eredmény a 3. hely, hogy napokig küszködtem" – mondta Räikkönen, akinek az idei szezonja sem alakul szerencsésen. A másik Ferrarival Vettel már három futamgyőzelmet aratott, és kilenc versenyen állt a dobogón, a bajnokságban pedig 96 ponttal előzi meg a csapattársát.

A finn azonban reménykedik benne, hogy a hátralévő futamokon kevesebb problémával kell szembenéznie, és az eredményei is tükrözik majd a fejlődését. „Többször is lett volna esélyem a dobogóra kerülni, de vagy én hibáztam, vagy valami más történt" – mondta. „Ez az évem egy hullámvasúthoz hasonlít, de remélhetőleg folyamatosan javulni fogunk. Néhány szempontból egyértelműen jó irányba haladunk, és erre építhetünk, de türelmesnek kell lennünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!