Vágólapra másolva!
A Mercedes nem sok hasznos információra tett szert a Japán Nagydíj esős edzésnapján, bár Nico Rosberg szerint a beállításokkal jól boldogultak. Az nem derült ki, hogy a hétvégén magukhoz térnek-e.

A csapatok nem sok hasznát vették a Japán Nagydíj pénteki edzésnapjának, mivel egész nap vizes volt a pálya, a hétvége további részére viszont száraz időt jósol a meteorológia. A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton reméli, hogy így lesz, de az esőtől sem ijed meg.

"Ma gyakorlatilag semmit sem tanultunk, minden holnapra marad" - nyilatkozta. "Nem akartunk sokat kockáztatni, nem lett volna értelme összetörni az autót, vagy megrongálni a váltót. Nem volt termékeny nap. Száraz időben bízom, de bármilyenek legyenek is a körülmények, felkészültünk rá."

Lewis Hamilton nem szeretne több esőt. Kattintson a képre a pénteki edzésnapról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Yuriko Nakao

Tavaly Hamilton nyerte a zuhogó esőben rendezett szuzukai futamot, amely Jules Bianchi tragikus balesetével ért véget. A Mercedes pilótái ma a 2. és 3. helyet foglalták el a tabellán, Nico Rosberg végzett előrébb 553 ezredmásodperccel.

"Jónak éreztem az autót az esőben, sikerült megfelelő beállításokat találni" - mondta a német. "A holnapi, harmadik szabadedzésen sokat kell tanulnunk, mert szombaton és vasárnap elvileg száraz idő lesz. Persze Japánban sosem lehet biztosan tudni."

Paddy Lowe, a Mercedes mérnöke elárulta, hogy Rosberg autójában azt a motort használták, amelyik a monzai szombati edzésen beszennyeződött - víz keveredett az olajba -, és a csapatnál attól féltek, hogy végérvényesen tönkrement. Az egység viszont kifogástalanul működött Japánban, amit megkönnyebbülve fogadott a Mercedes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!