Ricciardót a pénz sem kárpótolja a sikertelenségért

Forma-1, Magyar Nagydíj, Daniel Ricciardo
Infiniti Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo gestures after his car stopped during the second practice session at the Hungaroring circuit in Budapest on July 24, 2015, ahead of the Hungarian Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Az idén felismerte, mennyire fontos számára a siker, és örül annak, hogy rosszul érzi magát, amiért mostanában nem harcolhat rendszeresen a dobogóért. Ez erősebbé teszi, és optimistán tekint a szezon második felére.

A tavalyi három futamgyőzelem, és Sebastian Vettel meglepetésszámba menő legyőzése után 2015-ben szűkebb esztendő köszöntött Daniel Ricciardóra. A Red Bull pilótája kénytelen volt megbarátkozni az eleinte rendkívül megbízhatatlan, ráadásul a brit csapat által az elmúlt években készített autókhoz képest sokkal kevésbé versenyképes RB11-gyel, de mégsem csüggedt annak ellenére, hogy az idén még csak a Hungaroringen állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

„Az idén világossá vált számomra, hogy mennyire imádok nyerni, és mennyire szeretem a sportsikereket” – mondta az Autosportnak. „Fáj, amikor az ember nem küzdhet a győzelemért, és ezt rendkívüli örömmel látom. A tavalyi év abból a szempontból könnyű volt, hogy minden versenyen a dobogóért harcolhattunk, és ez egyfajta ritmust adott. Az idén kaptam némi fizetésemelést, ez jól esik, de az eredmények miatt sokkal kevésbé vagyok boldog. Kicsivel többet keresek, de ez most semmit sem jelent nekem” – közölte.

Ricciardo inkább sokat nyerne, mint sokat keresne Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A legutóbbi kimutatások alapján Ricciardo még mindig kifejezetten alulfizetett, saját elmondása szerint viszont a nehéz szezonkezdet után optimistán tekint a szezon második fele elé, és kizárólag csak az érdekli, hogy a pályán minél jobb teljesítményt nyújtson, és minél jobb eredményeket érjen el, ahogy ehhez tavaly hozzászokott. Úgy véli, az idei nehézségek később segíthetik a pályafutása során.

„Kizárólag a siker hajt, és ez jót tesz nekem. Megmutatja, hogy éhesebb vagyok, mint valaha, és ez a legnagyobb motivációm” – jelentette ki. „Az idei év jót fog tenni a karrieremnek, a siker után némi mélypont következett. Ez mindenképpen kissé erősebbé tett, és szerintem még jobban értékelni fogom, ha ismét esélyem lesz nyerni. Nem akarok ellentmondani magamnak, hiszen úgy érzem, tavaly minden lehetőségemmel élni tudtam, de szerintem versenyzőként még erősebbé fogok válni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!