Pérez sértetlenül megúszta a hungaroringi borulást

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, Magyar Nagydíj
Circuit marshals clean up around a crashed car of Sahara Force India F1 Team during the first practice session of the Hungarian Grand Prix Formula One race on July 24, 2015 at the Hungaroring racetrack in Mogyorod. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Saját lábán szállt ki a felborult autójából, miután a 11-es kanyarban valószínűleg eltörött a felfüggesztése. Egyelőre nem tudja, mi történt pontosan, de furcsának nevezte a balesetet.

Furcsa baleset történt a Magyar Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén, amikor Sergio Pérez a 11-es kanyar kijáratánál elveszítette az uralmát az autója felett, és a korláttal való ütközés után még fejre is állt a Force Indiával.

A visszajátszásokból úgy tűnt, Pérez jobb hátsó felfüggesztése már a kanyar előtt megsérülhetett, majd miután ráhajtott a műfűre, ki is pördült az autója. Először a pályát övező korlátnak csapódott, majd egy aláforduló kerék miatt fel is borult, de sértetlenül szállt ki az autóból.

Pérez felborult a 11-es és 12-es kanyar között Forrás: AFP/Ferenc Isza

"Nagyon durva baleset volt, balszerencsés voltam" - mondta később. "A pálya koszos volt, ezért kihajtottam a műfűre, és nekimentem a szemközt lévő korlátnak. Nagyon rossz szögben találtam el, ezért fel is borultam."

Pérezt a baleset után kivizsgálták a pálya orvosi központjában, de hamar visszatérhetett a csapatához. "Minden rendben van, bár a baleset elég furcsa volt. Úgy éreztem, uralom a helyzetet, a műfű azonban nagyon poros volt, ezért nekimentem a falnak. Mindent részletesen ki kell vizsgálnunk" - mondta.

A Force India az eset után már Nico Hülkenberget sem küldte ki a pályára. Pérez a 8., csapattársa a 13. helyen zárta az első edzést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!