Vágólapra másolva!
Hockenheim főnöke arra figyelmeztet, hogy ha 2016-ban sem lesz elég néző a helyszínen, Németországból végleg kikophat a Forma-1.

A Német Nagydíjat eredetileg a most következő hétvégén rendezték volna a Nürburgringen, a tulajdonosváltáson átesett legendás pálya új gazdái azonban nem tudták kifizetni a jogdíjat. Bernie Ecclestone-nak a versenyt kétévente vendégül látó Hockenheimmel sem sikerült megállapodnia, így a Forma-1 az idén nem utazik el Németországba, ami 1960 óta nem fordult elő.

A kieséshez annak is köze van, hogy tavaly feltűnően kevés néző látogatott ki Hockenheimbe. A helyszín a 2016-os előzetes versenynaptárba megint bekerült ugyan, és a Mercedes csapatát irányító Toto Wolff azt állította, jövőre biztosan megint lesz Német Nagydíj, a baden-württembergi pálya főnöke azonban figyelmeztetett rá, hogy a futam sorsa hosszabb távon nem garantált.

A Német Nagydíj jövője egyelőre kérdéses Forrás: AFP

„A következő évben népes közönségre van szükségünk, ha azt szeretnénk, hogy a Forma-1-nek legyen jövője itt" – mondta Georg Seiler a DPA hírügynökségnek. „A szurkolókkal is meg kell értetnünk: ha azt akarják, hogy az F1 Hockenheimben maradjon, ki kell jönniük a versenyre."

A sport eközben folytatja a terjeszkedését az új piacok felé:

az idén visszatér Mexikóba, jövőre pedig már ellátogat Azerbajdzsánba is. Németország azonban a kevés olyan hely közé tartozik, ahol a nagydíj nem kap állami támogatást, és Seiler szerint így nehéz előteremteni a rendezés költségeit.

„Ez nagyon szomorú, mert az F1 az egész világ felé jó reklámhordozó" – mutatott rá. „Más országokban a turisztikai promóció részeként kezelik, ezért szánnak rá pénzt is, és így könnyen megrendezhető a verseny."

A Német Nagydíj eltűnése az egész sportot érzékenyen érintené, hiszen jelenleg a Mercedes a meghatározó szereplője. Az ugyanakkor biztató, hogy az utóbbi futamokon ismét nőtt az F1 németországi tévés nézettsége.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!