Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene Monaco után azzal viccelődött, hogy százszor le kellene írnia: „Jobb leszek az időmérőn”, szerinte azonban erre semmi szükség nincs. Úgy véli, a gumik okozhatják a küszködését.

Kimi Räikkönen nem vevő Maurizio Arrivabene ötletére, aki a Monacói Nagydíj után tréfásan azt javasolta neki, hogy írja le százszor: „Jobb leszek az időmérőn." Habár a finn Kanadában elismerte, hogy a versenyeken elsősorban a rossz rajtpozíciói korlátozták az eredményeit – a mezőnyben már egyedül ő nem győzte le egyszer sem a csapattársát az idei időmérőkön –, nem fogta fel humorosan a Ferrari főnökének indítványát.

„Magamtól is tudom, hogy miben kell fejlődnöm, ezt senkinek nem kell elmondania. Elég egyszerű" – állította Räikkönen. „Szombatonként gyakran hozzuk magunkat nehéz helyzetbe, amin muszáj változtatnunk, mert a versenyen gyorsak szoktunk lenni. Ha hátrébbról indulunk, mint kellene, nyilván nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat."

Räikkönen úgy érzi, a gumikat nem használja elég hatékonyan Forrás: Farkas Péter (Origo)

Räikkönen úgy véli, nincs egy konkrét oka annak, hogy állandóan vereséget szenved Sebastian Vetteltől, bár „a gumik hatékony használata természetesen rengeteget jelent. Ezen a téren jobb munkát kell végeznünk, jobban kell vezetnem, tudnom kell futni két-három elég gyors kört. Biztosan el fogunk jutni idáig, de úgy tűnik, ez valamiért nem könnyű."

A finn elismerte, hogy 66 pontos lemaradásának fényében nem is gondol a világbajnoki győzelemre, inkább csak külön-külön próbálja meg kihozni a maximumot minden versenyből. „Tudjuk, hogy még sok a dolgunk, tudjuk, hol szeretnénk tartani. Ha megnézzük, honnan indultunk, sokat fejlődtünk" – mutatott rá.

„Szerintem helyes lépéseket teszünk a megfelelő módon és a jó irányba, de még fejlődnünk kell. Csapatként ennél többet szeretnénk elérni. Nem kezdődött igazán könnyen ez az év, összeszedettebbé kell válnunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!