Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői elégedettek a pénteki edzéseken mutatott tempójukkal, de Vettel szerint reálisan nézve csak az lehet a céljuk, hogy minél közelebb kerüljenek a Mercedesekhez. Räikkönen a fékproblémái ellenére is hasznos napot zárt Kínában.

A Malajziai Nagydíjon sokak meglepetésére a Ferrari legyőzte a Mercedest, ezért mindenki kíváncsian várta, mire megy egymással a két csapat a hétvégi kínai futamon. A pénteki szabadedzések alapján a Mercedes áll jobban, hiszen Lewis Hamilton délelőtt 1,1 másodperccel, délután pedig több mint 4 tizeddel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél, illetve Kimi Räikkönennél. Ezek a különbségek azonban csalókák lehetnek, hiszen az edzéseken Szepangban is a Mercedes volt a gyorsabb, a versenyen viszont az olaszok remekeltek.

Vettel azonban a pénteki edzések után hangsúlyozta, hogy a Ferraritól nem szabad újabb győzelmet várni, hiszen alapvetően még mindig a Mercedesé a leggyorsabb autó. „Ahogy eddig is mondtuk, Malajziában a hőség hátráltatta őket" – mondta a négyszeres világbajnok. „A hátrányunkat talán csökkenteni tudjuk, de nem hiszem, hogy vasárnap sikerül eléjük kerülnünk. Nagyon erősek, és most a körülmények is kedvezhetnek nekik. Ha nem történik semmi rendkívüli, nagyon nehéz lesz legyőzni őket."

A német persze mindent megtesz majd azért, hogy kihasználja a lehetőséget, ha a Mercedes ismét problémákba ütközik. A sorozatos futamgyőzelmekről és a világbajnoki címről azonban egyelőre nem álmodoznak. „Most egy olyan szakaszban járunk, amikor az a legfontosabb, hogy futamról futamra fejlődjünk. Reálisan nézve most is az lehet a célunk, hogy mi legyünk a Mercedes legveszélyesebb üldözői, és minél közelebb kerüljünk hozzájuk" – magyarázta.

Vettel elégedett az autójával, de nem gondol a győzelemre Forrás: AFP

Kínában is jól kezdtek

Vettel pénteken „összességében elégedett" volt az SF15-T-vel, de biztos benne, hogy szombatra még sokat javulhatnak. Noha délután Daniel Ricciardo megelőzte őt a Red Bull-lal, nem tart attól, hogy hátrébb csúszhatnak az erősorrendben. „Ez volt az első pénteki napjuk, amely többé-kevésbé rendben lezajlott" – utalt a volt csapata korábbi műszaki problémáira. „Várható volt, hogy a szezon előrehaladtával egyre nehezebb dolgunk lesz, hiszen mindenki felveszi a ritmust, de szerintem még előttük járunk."

A német szerint a gumikkal való bánásmód megint kulcsfontosságú lesz, és ezzel Räikkönen is egyetért, ezért elégedetten beszélt arról, hogy az autója a közepes és a lágy gumikon is jól működött. A finnek délután fékproblémái voltak, de elmondása szerint ez nem hátráltatta őt túlságosan. „A srácok gyorsan kijavították a hibát, és utána folytatni tudtam a programomat" – mondta. „Még kicsit korai lenne jósolgatni, hiszen sokat kell még javulnunk. Az a lényeg, hogy holnap is problémamentes napunk legyen, és minden a várakozásainknak megfelelően működjön."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!