Vágólapra másolva!
A Mercedesnek ezúttal sem a balansszal, sem a gumikopással nem volt problémája, ezért Kínában nem jelentettek rájuk veszélyt a Ferrarik. Rosberg viszont korán elhasználta az abroncsait, miután Vettel taktikájára kellett reagálnia.

A Mercedes megszerezte idei második kettős győzelmét a Kínai Nagydíjon, bár a sikerüket némileg beárnyékolja, hogy Nico Rosberg a futam után kiakadt a szerinte őt akadályozó Lewis Hamiltonra.

A Mercedes óriási fölénnyel nyerte az időmérőt, mégis óvatos optimizmussal készültek a versenyre, hiszen a jobb versenytempójuknak és a taktikájuknak köszönhetően a Ferrari Malajziában is megtréfálta őket. Kínában azonban Sebastian Vettel sem jelentett veszélyt a győzelmükre, Hamilton végig a kezében tartotta az irányítást. Bár Vettel az első két etapban nem szakadt le Rosbergtől, a verseny végén körönként egy másodpercet is kapott a Mercedesektől a közepes gumikon.

„Sokkal erősebbek voltunk, mint két héttel ezelőtt. A Ferrari most is közel volt, de egyszer sem kerültek támadási pozícióba" – nyilatkozta a verseny végén Hamilton, aki 13 pontra növelte az előnyét Vettel előtt. „Ma szerencsére minden tökéletesen működött: az autóm balansza jobb nem is lehetett volna, a gumikat is tudtam kímélni, és a stratégiánkkal sem volt baj."

Így ünnepelte Hamilton idei második sikerét Forrás: AFP

Hamilton szerint a Mercedes jól reagált a szepangi vereségre, és sikerült javítaniuk az autójukon, de még mindig nem érezhetik magukat biztonságban. „A lágy gumikon nagyon gyors volt a Ferrari is, összességében kisebb volt az előnyünk, mint Ausztráliában" – mondta. „Nagyon kell rájuk figyelnünk, hiszen elég egy kisebb hiba, és máris kihasználják a gyengeségünket."

Az autójával Rosberg is elégedett volt

Hamilton szerint a verseny kulcsa az volt, hogy minél tovább életben tartsák az abroncsaikat, ezért lassított le többször is a futam során. Rosberg versenyét azonban befolyásolta, hogy az őt követő Vettel mindkét bokszkiállásnál elévágással próbálkozott, ezért neki is korábban ki kellett állnia a bokszba. „Az utolsó etapom így hosszabbra nyúlt, mint terveztem, és a végére teljesen elhasználódtak az abroncsaim" – mondta, de azt ő is elismerte, hogy az autója nagyon jól működött ezen a hétvégén.

„Egyértelműen javultunk, de ma is előfordulhatott volna, hogy elénk kerül egy Ferrari" – vélekedett. „A következő versenyeken úgy kell taktikát választanunk, hogy minden lehetőségre felkészüljünk, és a csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!