Vágólapra másolva!
A csapat főnöke, Maurizio Arrivabene szerint a finn versenyző a róla élő kép ellenére valójában nagyon érzékeny, ezért foglalkozni kell vele, de ők igyekeznek megadni neki a szükséges törődést.

A Ferrarit irányító Maurizio Arrivabene szerint a Kimi Räikkönen rendíthetetlenségéről kialakult kép hamis, mert a valóság éppen ellentétes vele: a finn versenyző lelkét ápolgatni kell, ha azt akarják, hogy maximálisan teljesítsen.

Arrivabene az elődeihez képest feltűnően sokat dicsérte Räikkönent az idei versenyek után, többször hangsúlyozva, hogy a csapat nem csak Sebastian Vettelre számít. „Eléggé eltérő karakterek. Seb nagyon elhivatott, és elég kemény srác. Kiminek viszont éreznie kell, hogy a csapat, és különösen a főnöke, mellette áll" – vélte Arrivabene.

„Malajziában elbeszélgettem vele az edzés után, mert hosszú évek óta ismerjük egymást. Azt mondtam neki, hogy 'Kimi, ha a semmiért támadsz, akkor számíthatsz a reakciómra.' Kimi szereti az ilyen őszinte kapcsolatokat, ha egyenesen a szemébe mondanak valamit. Jégembernek becézik, de attól függetlenül, hogy ez a kép él róla, valójában nagyon érzékeny srác."

Räikkönen hűvösnek látszik, de a Ferrari-főnök szerint valójában érzékeny Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Arrivabene szerint a Ferrarinak ezt tudomásul véve kell segítenie Räikkönent a képességei kiaknázásában. A finn láthatóan felszabadultabban érzi magát a csapatnál az átszervezések, illetve Fernando Alonso távozása és Sebastian Vettel érkezése óta, ami a teljesítményén is meglátszik. Bár ő maga sem titkolja, hogy az időmérőkön még fejlődnie kell, a versenytempója sokkal erősebb, mint tavaly.

„Ha érzi, hogy a csapat mellette áll, és ugyanúgy hajt érte, mint Sebért, Kimi nagyszerű teljesítménnyel és eredményekkel tud megajándékozni minket" – mondta Arrivabene. „A malajziai győzelem után olyan eszementen ugráltunk, mint a kenguruk, de ha visszagondolunk rá, a versenyen Kimi is csodálatosan ment."

„Az új hír az, hogy a Ferrari már igazi csapatként működik: két versenyzőnk van, mégpedig két nagyon jó versenyzőnk."

Miközben Vettel a szezon első három futamán mindig dobogóra állhatott, és 55 ponttal a 2. helyet foglalja el az összetettben Lewis Hamilton mögött, Räikkönen 24 pontot gyűjtött eddig. Malajziában és Kínában 4. lett, legutóbb pedig a csapattársához is közeledett az utolsó etapban, mielőtt a versenyt egy Safety Car-fázissal semlegesítették.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!