Vágólapra másolva!
A finn szerint nyugodtabb lett a légkör, és a jelenlegi pilótapárossal az autót is könnyebb fejleszteni. Ecclestone szerint a Ferrari jól tette, hogy hosszabbított a finnel.

Kimi Räikkönen szerint a Ferrari dolgozói érezhetően megkönnyebbültek, mióta Fernando Alonso helyett Sebastian Vettel vezeti az egyik autójukat. A tavalyi szezon végén távozó spanyol többször is nyíltan kritizálta az istállót, ami feszültségekhez vezetett, ráadásul Räikkönennel sem tudott közelebbi kapcsolatot kialakítani. A finn ezzel szemben harmonikusan együtt tud dolgozni Vettellel, akivel a pályán kívül is baráti a viszonya.

„Nekünk, versenyzőknek is jó, hogy beszélő viszonyban vagyunk. Együtt tudunk működni, és meg tudjuk beszélni, amit kell" – nyilatkozta Räikkönen a finn MTV csatornának. „Ez a csapat számára is nagy megkönnyebbülést jelent, és persze az is előny, hogy többé nincs titkolózás és politikai játszmák."

Räikkönen továbbra is jól kijön Vettellel Forrás: AFP

Räikkönen szerint az autó fejlesztésénél is előnyt jelent, hogy Vettellel hasonló a vezetési stílusuk. „A beállításaink mindig nagyon hasonlóak. Ez a csapat dolgát is megkönnyíti, a fejlesztést is gyorsabbá teszi" – magyarázta.

A két pilóta teljesítménye között azonban jelentős különbség volt 2015-ben: Räikkönen a versenyek többségén nem tudta tartani a tempót a csapattársával, és többet is hibázott. Bernie Ecclestone szerint azonban a Ferrari jól tette, hogy hosszabbított a 36 éves finnel. „Biztosak benne, hogy lett volna valaki, aki jobb munkát végzett volna a Ferrarival, mint Kimi Räikkönen? Én kétlem" – mondta az újságíróknak.

A 2007-es világbajnok korábban maga is elismerte, hogy idén csak „átlagos" teljesítményt nyújtott, de jövőre igyekszik javulni. „Újabb esélyt kaptam, tiszta lappal indulok" – mondta. „Idén jobb volt a tempóm, mint tavaly. Sokkal aggasztóbb lenne, ha nem tudnám felvenni a ritmust, de mindig van lehetőség a javításra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!