Vágólapra másolva!
Úgy véli, jövőre azért is erősebbek lesznek, mert egyre hatékonyabban tud együttműködni a 2014-ben teljesen átszervezett istálló. Szerinte a Ferrari idei éve „fenomenális”.

A Ferrari formája az idei évre rengeteget javult a 2014-es szezonhoz képest: tavaly egy futamot sem nyertek, és összesen kétszer végeztek dobogós helyen, idén viszont már három futamgyőzelmet arattak, és Sebastian Vettel a világbajnoki tabella 2. helyén áll Lewis Hamilton mögött.

A német tavaly igazolt át a Ferrarihoz a Red Bulltól, és elismeri, ő sem számított ilyen gyors feltámadásra. A végső célja azonban természetesen a világbajnoki cím, amihez még számos területen fejlődniük kell. Vettel úgy érzi, jövőre ő maga is képes lesz többet kihozni az autójából, amelyet már sokkal inkább a stílusához tudnak igazítani, mint az idei Ferrarit.

Vettel elmondta, a jövő évi autó tervezésébe „sokkal több" beleszólása lesz. „Igazából csak akkor leszünk csapattagok, miután csatlakoztunk az istállóhoz" – utalt arra, hogy a tavalyi átigazolása túl későn történt ahhoz, hogy komolyabban részt vegyen az új Ferrari fejlesztésében. „Sok döntést már meghoztak, mire megérkeztem, csak néhány kérdést nem tisztáztak addigra."

Vettel úgy érzi, jövőre még erősebbek lesznek Forrás: AFP

A négyszeres világbajnok szerint a Ferrari idei szezonja „fenomenális", figyelembe véve, hogy tavaly szinte teljesen átszervezték az istállót. „Rengeteg új ember érkezett, és a gyáron belül is változtak a pozíciók" – mondta. „Ezeket nem könnyű megemészteni, de a Ferrarinak remekül sikerült összeraknia a csapatot. Magabiztos vagyok, és remélem, jövőre megint nagyot lépünk előre."

„Általában időbe telik, míg minden új ember beilleszkedik, és megérti, mi a feladata. Mindennek stimmelnie kell, beleértve az időzítést is, idén ez jelentette számunkra a legnagyobb kihívást" – magyarázta. „A szezon elején még én is új voltam, ezért hozzá kellett szokniuk, milyen szavakat használok, amikor körülírom az autóm viselkedését vagy gyenge pontjait."

Vettel szerint jövőre az összeszokottabb csapattal még nagyobbat tudnak majd javulni, a motorfejlesztés terén is újabb előrelépésre számít. „A végső célunk az, hogy a miénk legyen a legjobb motor és a legjobb autó" – jelentette ki. „Rengeteg dolgunk van még. Nem titok, hogy a jelenleginél kicsit nagyobb leszorítóerőre van szükségünk, de valójában az emögött lévő szervezési munka a legfontosabb."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!