Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok úgy véli, semmi szükség arra, hogy a Mercedesnél részletesen foglalkozzanak az USA Nagydíj rajtja után történt koccanással.

Már háromszoros világbajnokként vett részt Lewis Hamilton a Mexikói Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. Kijelentette, hogy nem ért egyet a Mercedes menedzsmentjével, miután Toto Wolff és Niki Lauda is úgy vélte, túlment a határon, amikor csapattársával koccant az USA Nagydíj rajtja után, a pályán kívülre sodorva Nico Rosberget, aki így több helyet vesztett. A futam végkimenetelét nem befolyásolta az incidens, Rosberg végül a saját hibája miatt maradt le a győzelemről.

„Nem beszéltünk még erről, és nem is gondolom, hogy szükség lenne rá" – jelentette ki Hamilton. „Toto úgy érzi, hogy talán le kellene ülnie Nicóval, hogy kiderüljön, mi jár a fejében, mert nem akarunk feszültséget a csapaton belül. Általában őszinték vagyunk egymással. Nekem nincs mondanivalóm a történtekről, de biztosan leülünk majd, megvitatjuk Nico érzéseit, megpróbáljuk lecsillapítani, aztán megyünk tovább" – magyarázta.

Hamilton úgy érzi, nem feladata Rosberget segíteni Vettel ellen Forrás: Presse Sports/Boue Sebastien

Hamilton elmondta, kiegyensúlyozottnak érzi magát a szezon utolsó három versenye előtt, és mértéktartó kockázatvállalásra készül, de szerinte ez eddig is így volt. „A tíz győzelem alapján úgy tűnik, ez eddig bevált" – mondta. Kérdésre válaszolva nem tartotta valószínűnek, hogy elkezdi támogatni Rosberget annak érdekében, hogy bebiztosítsa a pontverseny 2. helyét az őt fenyegető ferraris Sebastian Vettellel szemben.

„A csapatunk még nem kért meg arra, hogy segítsem őt" – jelentette ki. „A konstruktőri világbajnokságot már megnyertük, úgyhogy ezután nem lenne óriási hozadéka annak, ha segítenék neki. Majd meglátjuk, Toto mit szeretne." Az USA Nagydíj után elhíresült sapkadobálást csak annyival kommentálta: „Elég vicces volt. Nem tudok mást hozzáfűzni."

Ecclestone: Hamilton az öt legnagyobb egyike

Méltatta a régi-új világbajnokot az F1 ügyvezetője, Bernie Ecclestone, aki korábban az életmódja miatt lelkesedett a brit pilótáért, harmadik bajnoki győzelme után pedig úgy véli, a sportág történetének legnagyobb alakjai közé tartozik. Az F1i.com tudósítása szerint a kérdésre, hogy szerinte Hamilton minden idők öt legjobb versenyzőjének egyike-e, Ecclestone úgy felelt: „Igen, bajnokként ezt nyújtja önök és a sport számára."

Ecclestone hozzátette ugyanakkor, hogy a különböző korszakok nagyjait szinte lehetetlen összemérni. „Tudják, nehéz dolog ezt megállapítani, mivel különbözőek voltak az autók, a csapatok, és minden más is. Mindig azt gondoltam, hogy ha mércét kellene felállítani, akkor talán (Alain) Prost lett volt legjobb. Több bajnokságot kellett volna nyernie, szerencsétlenül járt, hogy nem így alakult" – vélte a 85 esztendős üzletember.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!