Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Jackie Stewart szerint a Mercedesnél idén bizonyítania kell Nico Rosbergnek. Michael Schumacher felvette a ritmust.

2010-ben és 2011-ben Michael Schumacher 38 időmérőből mindössze nyolc alkalommal tudott gyorsabb lenni csapattársánál, Nico Rosbergnél. Idén egyelőre fordulat látható, a hétszeres bajnok Ausztráliában és Malajziában is gyorsabb volt Rosbergnél, a különbség 350 és 273 ezredmásodperc volt. A háromszoros világbajnok Jackie Stewartot meglepte, hogy Schumacher ennyire lassan vette fel a ritmust.

"Michaelnek meglehetősen sokáig tartott a visszarázódás, bezzeg Kimi rögtön gyors volt" - nyilatkozta Stewart a Motorsport-Totalnak. "Lehetséges, hogy a Mercedesnek eddig nem volt jó autója, de azért elvárható lett volna, hogy Michael hatalmas tapasztalatával hamarabb felveszi a tempót."

"Ennek ellenére meglepett, hogy Nico stabilan gyorsabb volt Michaelnél. Valaki, aki pályafutása alatt még egyetlen futamot sem nyert, jobb egy hétszeres világbajnoknál? Ez azt súgta nekem, hogy valami nem stimmel."

"Most úgy tűnik, visszaállt a rend, mert Michael eddig majdnem minden edzésen gyorsabb volt Nicónál. Számára az idei helyzet új kihívást jelent, mert most neki kell visszavágnia."