Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld bízik benne, hogy az utóbbi versenyeken gyengébben szerepelt Renault visszatérhet az élmezőny közelébe. Németországban jön az új kipufogó.

Jól kezdte a 2011-es idényt a Renault, az utóbbi néhány versenyen azonban veszített teljesítményéből a csapat és eltűnt az élmezőny közeléből. Már bejelentette az istálló, hogy a szezon második felére hagyományosabb kipufogót fejleszt, eddig előre vezetett rendszert használt: az új megoldás a Német Nagydíj szabadedzésein debütál, Nick Heidfeld reméli, hogy a Renault visszatérhet az élmezőny közelébe.

"James Allison technikai igazgató megerősítette, hogy a Német Nagydíjra komolyabb fejlesztésekkel készülünk, mint az utolsó néhány versenyre" - nyilatkozta Heidfeld. "Elképesztő mennyiségű munkát végeztünk el a szélcsatornában, nagyon remélem, hogy jelentős lépést teszünk előre. Az elmúlt futamokon bizonyítanunk kellett, hogy türelmesek vagyunk, most itt az ideje, hogy újra az élcsapatok között legyünk, ahova egyébként is tartozunk."

Heidfeld úgy érzi, a Renault a negyedik helyet is megcsípheti a konstruktőri versenyben. "Bízom ebben, mert az autó erős, ismét rendszeres Q3-as szereplők lehetünk. A Mercedes ugyan megelőzött minket a gyártók között, de több mint képesek vagyunk arra, hogy a negyedik hely végül a miénk legyen."

Forrás: Lotus Renault