Vágólapra másolva!
A Mercedes GP csapatnál a múlt hét óta nem tudtak fejleszteni az autón, ezért nem is vártak jobb teljesítményt a pénteken mutatottnál.

Norbert Haug szerint az autójuknak nem igazán fekszik a kanyargós Hungaroring, ezért a 7. és a 8. hellyel is viszonylag elégedettek lehetnek. A Mercedes Motorsport elnöke annak is örült, hogy a Ferrari után ők tették meg a legtöbb kilométert a Magyar Nagydíj első napján, így sok hasznos adatot gyűjthettek.

Rosberg hasonlóan vélekedett, de szerinte meg kell oldaniuk az gumik fokozott elhasználódásának problémáját, és az időmérőn is gyorsulniuk kell.

"Ez a pálya igazán komoly kihívás elé állítja az embert, nagyon jó érzés, amikor sikerül tiszta köröket összerakni. Két egészen tűrhető edzésen vagyunk túl, a szuperlágy gumikon a rövidebb és a hosszabb etapok is elfogadhatóan sikerültek. Viszont még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy az időmérőre ütőképesebbé tegyük az autót, illetve megoldást kell találnunk a gumik elhasználódásának problémájára" - nyilatkozta a német pilóta.

Michael Schumacher kissé csalódottan nyilatkozott péntek délután, mivel a Németország előtt bevezetett fejlesztéseik ellenére sem sikerült előrébb lépniük az erősorrendben.

"Az elmúlt néhány futamon bemutattunk pár fejlesztést, ezekből próbáljuk kihozni a legtöbbet, de úgy tűnik, pozíciókat nem nyerünk velük. Természetesen megpróbáljuk kihozni a legjobbat a lehetőségeinkből a holnapi időmérő edzésen és a vasárnapi versenyen is" - mondta a hétszeres világbajnok.