Vágólapra másolva!
A Business Book GP nevű kiadvány szerint továbbra is a Ferrari költi a legtöbb pénzt a Forma-1-ben, míg a Forma-1 vezetése költségcsökkentő céljainak a Hispania Racing Team felel meg leginkább.

A kiadvány szerint a FOTA-nak, vagyis a csapatok szövetségének sikerült visszaszorítania a kiadásokat: egy átlagos istálló 2009-ben még 310 millió dollárt költött egy évben, ez az összeg idén várhatóan már "csak" 167 millió dollár lesz. A legtöbbet a Ferrari költi (295 millió dollár), míg a legkevesebbet pedig a HRT (50 millió dollár). Ugyanakkor nem minden csapat csökkentette a kiadásait: a Team Lotus, a Red Bull, a Sauber és a Virgin is nagyobb büdzsével vágott neki 2011-nek, mint a tavalyi évnek.

A költségcsökkentés annak is köszönhető, hogy három, alacsony költségvetésű istálló is érkezett a mezőnybe, míg olyan hatalmas gyártók vonultak ki, mint a BMW, vagy a Toyota.

A jelentés szerint az eddigi eredmények ellenére Martin Whitmarsh, a FOTA elnöke továbbra is fenn akarja tartani az előírt költségcsökkentő intézkedéseket.

Bár a Ferrari, a McLaren, a Mercedes és a Renault valóban csökkentette a kiadásait, ám a szponzori támogatásokból így is 50%-kal nagyobb bevételre számíthatnak.

Forrás: AFP