Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szerint nem jó, hogy a Forma-1-ben állandóan változtatnak a szabályokon, a legutóbbi módosításokat viszont jól sikerültnek tartja.

Michael Schumacher egy interjúban nemrég kritizálta a Forma-1-re jellemző állandó szabályváltoztatásokat, s minthogy ebből sokat azt szűrték le, hogy nem nagy rajongója az új reguláknak, szükségesnek érzett egy újabb megszólalást. "Nagy tévedés azt hinni, hogy ellene vagyok az új szabályoknak" - így a hétszeres világbajnok. "Ami azt illeti, szerintem a módosítások többsége kifejezetten pozitív."

A Ferrari sikerembere üdvözölte például a kerékcserék visszatérését, szerinte ez "egyértelmű előrelépés" a biztonság tekintetében. "Az új időmérőről még nem tudok véleményt mondani, ki kell várnunk, milyen lesz. A V8-as motorok bevezetése viszont szintén jót tesz a biztonságnak, én örülök nekik."

Schumacher a biztonság kedvéért elmondta újra, hogy lehetőség szerint ne változzanak minden évben a szabályok, az ezekért felelős Max Mosley FIA-elnök újraválasztásának azonban örül. "Max mindig meghallgatta a pilóták szavát, elsősorban a biztonság lebegett a szeme előtt, s ennek szellemében döntött. A Forma-1 állandóságáért és nyugalmáért dolgozik."

Schumacher egy múlt heti szponzorrendezvényen való megjelenéssel letudta idei kötelezettségeit, immár megérdemelt pihenőjét tölti. Ferrariba év végéig csak akkor ül, ha a csapatnak feltétlen szüksége lenne szakértelmére, máskülönben csak januárban jelentkezik újra munkára.