Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Williams-istálló a jövőben kénytelen lesz lemondani Antonia Terzi főaerodinamikus szolgálatairól. Az olasz hölgy önként távozik a csapattól.

Antonia Terzi 2002-ben a Ferraritól érkezett a Williamshez, átigazolásáról hosszú napokig cikkeztek a lapok. Az aerodinamikai munkák felelőseként azonban idén nagyon nem jött ki neki a lépés a kék-fehéreknél, ő álmodta meg az FW26-os meghökkentő orrát, amely később kicsit sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az eddig nyilvánosságra került információk alapján úgy tűnik, Terzi önként vált meg posztjától, az istállónál semmilyen formában nem kíván tovább dolgozni. Hogy később feltűnik-e valamelyik együttesnél, egyelőre rejtély, annyi mindenesetre bizonyos, utódja az a Loic Bigois lesz, aki év elején csatlakozott a Williams aerodinamikai különítményéhez.

Bigois hosszú utat járt be a Forma-1-ben, 1990-ben a Ligier-nél kezdte pályafutását. Rövid, egyéves szünet után (1994-ben a Saubert erősítette) visszatért a kékekhez, ahol az aerodinamikai fejlesztések felelősének nevezték ki. Miután Alain Prost átvette a gárdát, technikai igazgató lett belőle, a csőd után a Minardihoz "menekült". 2003-ban a tengerentúli IRL-sorozatban adott hasznos tanácsokat, év eleje óta pedig a következő Williams aerodinamikai koncepcióján ügyködik.

A grove-iakhoz kapcsolódó hír még, hogy az Autosport információi szerint a gyárban járt David Coulthard, aki továbbra is bízik benne, jut neki állás 2005-re. A skótnak kilenc év után kell távoznia a McLaren-Mercedestől, miután a helyére leigazolták Juan Pablo Montoyát, s noha nemrég még sötéten látta a jövőt (a visszavonulásról is beszélt), újabban ismét optimista. "Közel tíz év után egy másik csapatban kell megmutatnom, mi van bennem. Biztos vagyok benne, hogy képes vagyok még jó eredményekre" - mondta Coulthard a BBC-nek. Grove-ban egy órát beszélgetett Sir Frank Williams csapatfőnökkel, Patrick Head résztulajdonossal és Sam Michael technikai igazgatóval, nyilván erről próbálta meggyőzni őket. A Williams egyelőre csak Mark Webbert szerződtette a következő esztendőre.