Vágólapra másolva!
A Ford közel áll ahhoz, hogy hároméves szerződést kössön a Jordan-csapattal, így és saját nevén is visszatérjen az F1-be, közvetlen konkurenciát nyújtva a gyár saját márkájának, a Jaguarnak.

Végéhez közelednek az autógyártó tárgyalásai a silverstone-i istállóval, s a hírek szerint közel a megegyezés. Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul, 2003-ra összejön a Ford-Jordan nevű csapat. Várhatóan már az augusztus 18-i Magyar Nagydíj előtt bejelentik a tárgyalások eredményét.

A cég azt várja a Jordannel való együttműködéstől, hogy a lehető legnagyobb publicitáshoz jut a kulcspiacokon, a lehető legkisebb összegért, jóval kevesebbért, mint amibe a Jaguar-istálló kerül.

f1jordan.comhttp://www.f1jordan.com/ford.comhttp://www.ford.com/en/default.htmJordan-Hondahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28905

A híres kék oválist, a Ford emblémáját ráfesthetik az autókra, melyeket Cosworth-motor hajt majd.

Ugyan a Jordannek 2003 végéig szerződése van a Hondával, a csapat szeretne egy másik gyártót találni, mert a British American Racing Honda-kapcsolatai erősebbek. David Richards, a BAR főnöke arra törekszik, hogy istállója a japánok kizárólagos partnere legyen az F1-ben.

Ujlaky István