Vágólapra másolva!
Mark Webbernek, az ausztrál Forma-1-es reménységnek versenyeznie kell a Minardi megüresedett helyéért. Webber a pályázó pilóták között eddig az első helyen állt Paul Stoddart csapatfőnök rangsorában, és a legjobb esélye volt arra, hogy a Renault tesztpilótájává avanzsáló Fernando Alonso helyére üljön. És akkor jött Gianmaria Bruni.

A húszéves versenyző az olasz csapat alapítójának, Giancarlo Minardinak a pártfogoltja, s ha sikerülne bejutnia Stoddart csapatába, Jarno Trulli és Giancarlo Fisichella után ő lenne a harmadik olasz pilóta a Forma-1-ben. Bruni helyzetét egyetlen tényező ronthatja, mégpedig a pénz. Az ifjú reménységnek ugyanis legalább ötmillió ausztrál dollárt kellene leszurkolni ahhoz, hogy a kormány mögé ülhessen.

Egyelőre Stoddart pártfogoltja áll jobban, ugyanis Bruni nem rendelkezik komolyabb pénzmennyiséggel, s mivel valószínű, hogy az ügyet az anyagiak döntik majd el, egyelőre Webber van kedvezőbb pozícióban.

Eredményekben viszont, fiatal kora ellenére Bruni a jobb, ugyanis mind a Formula Campus, mind pedig az európai Formula Renault sorozatban bajnoki címig vitte. Ha esetleg nem Bruni lesz a befutó, akkor sem kell csüggednie, ugyanis nem kerül messze a száguldó cirkusztól. Tesztpilótaként tevékenykedhet majd, s esetleg egy év múlva újra megpróbálhatja lefőzni Webbert.

Kovács Iván

Korábban: