Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura egyelőre nem tekinti világbajnoknak Michael Schumachert, szerinte ugyanis elképzelhető, hogy később pontokat vonnak le a némettől. A motorsport aktuell úgy tudja, Ralf Schumacher toyotás szerződésében van egy záradék, amelynek értelmében elküldhetik, ha rosszul teljesít.

Bernie Ecclestone - legalábbis egyelőre - nem hajlandó kimondani, hogy Michael Schumacher megnyerte hetedik világbajnoki címét. "Számomra Michael még csak hatszoros bajnok" - nyilatkozta Ecclestone. "Hétszeres csak akkor lesz, ha az FIA hivatalosan is kihirdeti a 2004-es pontvadászat végeredményét."

A kerpeni a Belga Nagydíjon elért második helyével bebiztosította újabb elsőségét: Barrichello pontszámban ugyan beérheti még, de több győzelme miatt akkor is Schumi lenne a bajnok. Csakhogy: "Ahogyan minden csapattól és pilótától, az FIA elméletileg Schumachertől is levonhat még pontokat, sőt, utólag ki is zárhatja a világbajnokságból" - folytatta kijelentését indokolva Ecclestone. Ez okból kifolyólag Willi Weber, Schumacher menedzsere megtiltotta, hogy a pályákon megjelenjenek olyan árucikkek (sapkák, sálak, stb.), amelyek a német hetedik világbajnoki címének "állítanak emléket".

Utoljára egyébként 1997-ben fordult elő, hogy valakit a szezon végén összes pontjától megfosztottak: az illetőt Michael Schumachernek hívták. Az utolsó, jerezi Európa Nagydíjon megpróbálta riválisát, Jacques Villeneuve-öt pályán kívülre tessékelni, végül azonban ő kötött ki a kavicságyban, a kanadai pedig megszerezte a világbajnoki címet. A sportszerűtlen próbálkozást az FIA kizárással "honorálta".

Van hír a kisebbik Schumacher, Ralf felől is, a motorsport aktuell úgy tudja, a Toyota az óvatosságot is szem előtt tartotta, amikor leigazolta. A magazin szerint szerződése tartalmaz egy záradékot, amelynek értelmében meneszthetik, ha az első hat futamon nem az istálló várakozásainak megfelelően teljesít. Ez lehet az oka annak, hogy a Toyota mindenképpen szeretné megtartani Olivier Panist, "vész" esetén tesztpilótából rögvest visszaminősítenék versenyzőnek.