Vágólapra másolva!
Jean Todt, a Forma-1-es Ferrari-istálló csapatfőnöke interjút adott az F1Racing című magazinnak, amelyben ejtett néhány, nem éppen dicsérő szót kollégájáról, Ron Dennisről, valamint méltatta Kimi Räikkönent.

Ha nem is mostanában, de egyszer eljön a nap, amikor Michael Schumacher vagy Rubens Barrichello elhagyja a Ferrarit, Jean Todtnak akkor új embert kell majd igazolnia. Ha rajta múlna, rögtön megszerezné a McLaren finn pilótáját, Kimi Räikkönent, Luca di Montezemolo Ferrari-elnökkel karöltve korábban már többször méltatta kivételes tudását. Ross Brawn főguru is szívesen látná a csapatban az északit, akiről nemrég azt találta mondani, a Forma-1 harmadik legjobb versenyzője Schumacher és Barrichello után.

"Nem kellene sokáig gondolkodnom, ha utódválasztásra kerülne sor: Kimi a legjobb megoldás" - mondta Todt az F1Racingnek. "Kedvelem őt, gyors, tehetséges, s még csak marhaságokat sem fecseg összevissza. Nem szeret szerepelni, nem fényezi az imidzsét, bírom az ilyesmit. Raliversenyzőként számtalan finn pilótával találkoztam, így bizton állíthatom, jól ismerem A természetét is. Jelen pillanatban azonban ezek csak egy néző szavai."

"Ha választanom kéne, hogy Kiminek vagy Montoyának kínáljak szerződést, habozás nélkül előbbire 'böknék'. Montoya is tehetséges ugyan, de számomra túl vad, néha ráadásul feleslegesen keménykedik." A kolumbiai és a finn jövőre csapattársak lesznek a McLarennél, amely istállóról Todtnak nincs túl jó véleménye. "Nemrégiben csatasorba állították főaerodinamikusunkat, akinek a fejében az utóbbi öt-hat év összes ferraris újítása ott van. Azt hiszem, erre szót is kár fecsérelni, de emlékszem, amikor Wokingban azért fújtak ránk, mert illegális kipörgésgátlót használtunk. Nevetséges."

S hogy mi a véleménye Todtnak kollégájáról, Ron Dennisről? "Igazi versenyző, ugyanakkor néha túlságosan arrogáns. Találkozóinkon sokszor unfair módon viselkedik, holott illene respektálnia, amit ez a csapat elért. Nem értem, miért kell kritizálnia olyan embereket, akik csak a munkájukat végzik, méghozzá igen magas szinten. Értem én a kritikát, de csak addig, amíg jogos."