Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya, a Williams-BMW Forma-1-es pilótája szerint a jelenlegi versenyautók hallatlanul biztonságosak.

"A legutóbbi balesetek is bebizonyították, hogy ezek a gépek a legszigorúbb biztonsági követelményeknek is megfelelnek" - mondta a kolumbiai versenyző. "Ralf Schumacher Indianapolisban, illetve Jarno Trulli Silverstone-ban sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha nem ilyen autóban ül. Az élet igazolta a tervezőket."

Montoya azt is kifejtette, hogy már alig várja a hétvégi Belga Nagydíjat: "Nagyon kedvelem a belgiumi pályát, mert pokoli gyors, ráadásul az utolsó kanyart átépítették, s ez csak a javára szolgált. Az idén kevés eső volt a versenyeken, de most azt jósolják a meteorológusok, hogy van esély az 'égi áldásra'. Ez pedig nekünk kedvezne."

Silverstone-ban Jarno Trulli (Renault) nagy sebességgel a gumifalnak csapódott, majd a roncs többször át is pördült a tengelyén, de a Renault olasz pilótája sértetlenül úszta meg a balesetet. Ralf Schumacher (Williams-BMW) előreláthatólag a szeptember 12-ei Olasz Nagydíjon tér vissza, mert az Indianapolisban történ baleset során két gerinccsigolyájában is törés keletkezett.