Vágólapra másolva!
Nemcsak a vasárnapi Francia Nagydíjon, hanem még az azt követő öt-hat futamon sem indul a Forma-1-es Williams-istálló német versenyzője, Ralf Schumacher, a keddi vizsgálatok során ugyanis a doktorok megállapították, két gerinccsigolyája is megsérült.

Willi Weber, a Schumacherek menedzsere már vasárnap kijelentette, Ralf nem indul a Francia Nagydíjon, azt azonban maga sem sejt(h)ette, hogy hosszabb kihagyás vár a németre. Mint ismeretes, a Williams pilótája az Amerikai Nagydíj tizedik körében bukott hatalmasat, az eddigi diagnózis szerint agyrázkódással és zúzódásokkal úszta meg az esetet. A keddi, Bad Nauheim-i klinikán elvégzett vizsgálatok során viszont fény derült a titokzatos hátfájás okára (amelyre Ralf kezdettől fogva panaszkodott), megsérült két gerinccsigolya is. A gyógyuláshoz nyolc-tizenkét hetes pihenés szükséges, azaz Schumacher biztosan nem indul a Magyar Nagydíjon sem, talán az utolsó két-három futamra lesz harcra kész.

"Hogy őszinte legyek, nem így képzeltem el a születésnapomat" - írta Ralf Schumacher internetes honlapján, aki szerdán lett 29 esztendős. "A keddi diagnózis valósággal letaglózott, sérülésem sokkal komolyabb, mint eddig hittük. Nincs mese, pihennem kell teljes erőből, s kúrálnom magam tovább. Tulajdonképpen nem változott semmi, csak éppen tovább fog tartani, míg újra egészséges leszek..."

Az ifjabbik Schumacher egyelőre nem is gondol a visszatérésre, mint írta, most a gyógyulás a legfontosabb. "Most csak a felépülésem számít, nem érdekel, mikor ülhetek újra autóba. Egy biztos, nem fogok semmit elkapkodni, addig pihenek, ameddig kell." Ralf Schumacher helyettese a tesztpilóta Marc Gené lesz, a Williams szerdán hivatalosan is megerősítette a spanyol bevetéséről régóta szállingózó híreket. "Természetesen nem örülök Ralf sérülésének, de az a munkám, hogy távollétében a lehető legjobb eredményhez segítsem a csapatot" - nyilatkozta Gené. "Vezettem már Magny-Cours-ban, idén több ezer kilométert tettem meg az FW26-ossal, bízom benne, hogy nem vallok szégyent."

"Gyors gyógyulást kívánok Ralfnak, remélem, látom még idén versenyautóban" - üzent pilótájának Sir Frank Williams csapatfőnök. "Szerencsénk van, hogy Marc személyében egy remek képességű pilóta helyettesítheti." Dr. Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója is szomorkodott: "Nagyon sajnálom Ralfot, hiszen feljövőben volt a baleset előtt, Montrealban idei legjobbját nyújtotta. Most az a legfontosabb, hogy mihamarabb felgyógyuljon."