Vágólapra másolva!
Mark Webber, a Forma-1-es Jaguar-istálló ausztrál pilótája kijelentette, a Magyar Nagydíjon nevezi meg pályafutása következő csapatát.

Mark Webber főszereplője a Forma-1-es átigazolási piacnak, ám ez nem is csoda, hiszen az ausztrál jóval tehetségesebb annál, mint amit jelenlegi helyezése (15.) mutat. Többen, régóta érdeklődnek iránta, most azonban kijelentette, csak a Magyar Nagydíjon tudjuk meg, hol folytatja.

A 27 esztendős pilóta régóta mondja, jól megfontolja választását, nem akar egy eleve kudarcra ítélt együtteshez igazolni. "Ha négy szupermodell áll eléd, hogy válassz közülük, akkor sem könnyű rábökni az egyikre" - filozofált Webber ausztrál lapokban. "Azt is szem előtt kell tartani, hogy mi lesz, ha megöregszik, mert, ugye, jó lenne, ha még akkor is jól nézne ki. Körülbelül ilyen helyzetben vagyok most, a legjobb megoldást keresem."

Webber mindenképp olyan csapathoz szeretne menni, amely nem fog gyengélkedni a következő években. Jaguaros szerződésében szerepel egy pont, amely kimondja, ha a gárda nincs az első hatban, mehet, ahová akar. Ez a kitétel - feltételezések szerint - a Magyar Nagydíjon lép életbe, s ezért kell várnia a bejelentéssel a mogyoródi futamig. "Bárcsak Budapesten lennénk már!" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban.

Komoly kérője mindenesetre csak egy van, a Renault ugyanis nemrég erősítette meg, hogy a következő idényt is Fernando Alonso, Jarno Trulli felállásban kezdi. Ez a bizonyos komoly érdeklődő a Williams, ami azt illeti, bennfentesek szerint már régóta eldöntött ügy, hogy Webber Grove-ba költözik. Csak ki kell várnia, hogy ezt világgá is kürtölhesse.