Vágólapra másolva!
A legutóbbi négy Forma-1-es futamon háromszor is idő előtt búcsúzó Fernando Alonso bízik abban, hogy Magny-Cours-ban végre ismét célba ér, s akkor újra jó eredménnyel okozhat örömet szurkolóinak s természetesen önmagának és csapatának.

A Renault 22 éves spanyol pilótája kilenc futam után az ötödik helyen áll összetettben, hátránya 16 pont csapattársával, az olasz Jarno Trullival (4.) szemben. Alonso azonban az idénynyitó melbourne-i viadal óta nem állt dobogóra, míg kollégája már futamgyőzelmet is ünnepelhetett a Monacói Nagydíjon.

"Nagyrészt elégedett vagyok az idei eredményekkel, amelyek ráadásul jobbak a vártnál, igaz, ez nem rám, hanem a csapatra vonatkozik. Ezért nem is lehet más célom Franciaországban, mint a javítás, bár egyáltalán nem vagyok csalódott a jelenlegi pozíciómmal" - mondta Alonso. "Kissé váratlan, hogy a csapatok között mi vagyunk a második helyen, ehhez az is kell, hogy a Williams és a McLaren visszaesett. Az is meglepő, hogy most a BAR a legnagyobb riválisunk. Biztos vagyok abban, hogy a következő futamok hatalmas csatákat hoznak."

Alonso eddig kétszer szerepelt Magny-Cours-ban: 2001-ben a Minardival 17. lett, míg tavaly a Renault versenyzőjeként kiesett.