Vágólapra másolva!
Megoldódtak Giorgio Pantano gondjai, így az olasz pilóta visszafoglalhatja helyét a Jordan-Ford volánja mögött. Timo Glock nem szomorkodik.

Giorgio Pantano a Kanadai Nagydíjon nem indulhatott, mert állítólag átmeneti "likviditási gondjai" támadtak, s nem tudta átutalni Eddie Jordannek a szerepléséhez szükséges összeg aktuális részletét. Az olasz versenyző az AtlasF1-nek nyilatkozva most egészen más színben tüntette fel a történteket, valószínűleg sosem tudhatjuk meg, mi volt távolmaradásának valódi oka.

"Ez az egész nem a pénzről szólt, nem voltak fizetési gondok" - mondta Pantano. "A baj más emberekkel volt, de a héten minden megoldódott." A hírek szerint komoly véleménykülönbség alakult ki a menedzsment és a Pantano-család között, amit az olasz úgy oldott meg, hogy új embert bízott meg ügyei intézésével. "A szezon hátralévő részére biztos a helyem, most már nem lesz gond." Pantano új menedzsere egyébként Didier Debae lett, akinek nem idegen a Forma-1-es környezet, korábban ugyanis az Asiatechnél dolgozott, amely 2001-ben az Arrowsnak, 2002-ben a Minardinak szállított motort.

Pantanóra különben műtét vár: a Monacói Nagydíj előtt megrendezett jótékonysági meccsen szenvedett térdsérülést, s noha a vezetésben nem zavarja, mindenképpen operálni kell. "A futam után hazautazom Olaszországba, s túlesem a beavatkozáson."

A tesztpilóta Timo Glockot (aki élete első versenyén két pontot szerzett) nem rendítette meg Pantano visszatérése, sportszerűen gratulált csapattársának. "Örülök, hogy Giorgio úrrá lett problémáin" - idézte Glockot a sid sporthírügynökség. "Ez így van jól, egyáltalán nem vagyok csalódott amiatt, hogy vissza kell térnem a szokott munkámhoz."