Vágólapra másolva!
Baumgartner Zsolt, a Forma-1-es Minardi-Cosworth magyar pilótája Dél-Afrikába repült, ahol a csapat kétüléses autóját vezeti majd egy jótékonysági rendezvényen.

Az eseményen a 23 éves versenyző mellett az istálló belga tesztpilótája, Bas Leinders, és a dél-afrikai Alan van der Merwe kap lehetőséget. A bemutató - amely az augusztusi kétüléses Forma-1-es verseny beharangozójának tekinthető - bevételének egy részét a Nelson Mandela gyermekalapítvány részére ajánlották fel a szervezők.

"Legutóbb februárban, a Városligetben vezettem ilyen autót, és az esemény felejthetetlen élmény volt az ottani hangulat és az emberek felém áradó szeretete miatt. Dél-Afrikában egy igazi versenypályán megyünk majd, hiszen a Kyalami International Racewayen rendezték korábban a Forma-1-es futamokat" - mondta
Baumgartner a rendezvény után még visszatér Európába. "Nagyon várom már a tengerentúli versenyeket, mert számomra ugyan két új pályáról lesz szó, de nagyon gyorsakról, és én elsősorban a nagy sebességű futamokat kedvelem."