Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú ura szerint fantasztikus lenne, ha Michael Schumacher az idény összes futamát megnyerné. Kiderült, kinek is ajánlotta Jarno Trulli múlt vasárnapi harmadik helyét.

A Ferrari és Michael Schumacher egyeduralmát látva a tippelés új formáját lehetne bevezetni: mivel unalmas azt találgatni, ki nyeri a következő futamot, a kérdés sokkal inkább lehetne az, Schumacher hányadik futam után lesz világbajnok, megnyeri-e az összes nagydíjat, vagy éppen mikor esik ki legközelebb.

A Forma-1 első számú ura, Bernie Ecclestone az idény előtt új világbajnokot kívánt a sportágnak, Kimi Räikkönent favorizálta. Azóta átértékelte a helyzetet, a barcelonai viadal után új óhajt fogalmazott meg: a BBC szerint azt szeretné (mi több, fantasztikusnak tartaná), ha Schumacher mind a 18 futamon az első helyen érne célba.

Honlapján a német kijelentette, esze ágában sincs még a világbajnoki címre gondolni, hiszen "a mostani csak a szezon ötödik versenye volt, 13 még hátravan". A statisztika mindenesetre mellette szól, 1992 óta ugyanis mindig az a pilóta nyerte a világbajnoki címet, aki a Spanyol Nagydíjon az első rajtkockából indult. Ami a rekordokat illeti, a hatszoros világbajnok még két kategóriában nem áll az első helyen: a legtöbb pole pozíciója (65) a legendás Ayrton Sennának van (Schumacher 59), míg zsinórban legtöbbször az olasz Alberto Ascari nyert, 1952-53-ban kilencszer.

Közben kiderült, ki az a közeli barát, akinek Jarno Trulli odaajándékozza barcelonai trófeáját. A Renault pilótája egykori versenymérnökét, a francia istállónál jelenleg aerodinamikusként dolgozó Dino Tosót lepi meg a díjjal. A 35 esztendős szakembernél a napokban rákot diagnosztizáltak, sajnos az operálhatatlan fajtából.