Vágólapra másolva!
Sokan a Forma-1 legjobbjának tartják a Williamsben dübörgő BMW-motort, az istálló kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya azonban éppen az erőforrással elégedetlen.

Juan Pablo Montoyát Michael Schumacher lehülyézése sem lazította el teljesen, a kolumbiai most csapatába, a Williamsbe kötött bele. Pontosabban a motorokat gyártó BMW-be, a világbajnokság harmadik helyezettje szerint a német gyár is felelős az idei gyengébb szereplésért.

"Hogy őszinte legyek, nincs elég erő a motorban, ezért nem tudjuk tartani a lépést a Ferrarival" - mérgelődött Montoya, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy csúcssebességben és fordulatszámban a Williams egy ideje a maranellóiak mögött kullog. Másképp látja a dolgot Mario Theissen, a német gyár motorsportigazgatója, aki azonnal visszavágott a dél-amerikainak. "Becsléseim szerint jelenleg három azonos szintű motor van a Forma-1-ben, ezek a BMW, a Honda és a Ferrari. A fordulatszámok 18 000 és 18 900 között változnak, szerintem nem vagyunk hátrányban" - nyilatkozta a Motorsport aktuellnek.

A probléma tehát - ha létezik egyáltalán - a karosszériában lehet, amelynek fejlesztésén a csapat gőzerővel dolgozik. "Frank Williams éjjel-nappal valami újon töri a fejét, szinte már a szélcsatornában alszik" - jegyezte meg mosolyogva Ralf Schumacher.