Vágólapra másolva!
Számtalan érdekes hír látott napvilágot a Forma-1-es Bahreini Nagydíj előestéjén: Juan Pablo Montoya jó szokása szerint újfent beszólt Michael Schumachernek, Ralf Schumacher a Renault-t "fényezte", Scott Dixon meg kapcsolatba lépett a Toyotával. Ami a futamot illeti, a szervezők cáfolták, hogy megpróbáltak halasztást kérni Bernie Ecclestone-tól, valamint tagadták azt is, hogy a fentebb említett idősebb Schumacher külön elbánásban részesülne. Ami a hőmérsékletet illeti, hűvösebb van, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Régóta tudjuk, hogy Juan Pablo Montoya és Michael Schumacher nem esznek egymás tenyeréből, a kolumbiai a ferraris iránt érzett ellenszenvének rendszeresen hangot is ad. Kevés hónap telik el anélkül, hogy ne szólna be a németnek, Bahreinben érkezett is a menetrendszerű fricska. "Michaelnek szuper autója van, még szuperebb gumikkal" - kezdte Montoya. "Így nem nehéz nyerni. Jó pilóta, ezt kár lenne tagadni, de korántsem az a szuperhős, mint aminek a média beállítja. Hallottam pletykákat, hogy a beállításokat egyenesen Barrichellóról másolja, szerintem a brazil jobb munkát végez, mint ő."

Ralf Schumacherről is sokat pletykálnak mostanság, hol a Renault-val, hol a Toyotával boronálják össze. Az érintett váltig tagadja, hogy el szándékozna menni a Williamstől, így felettébb érdekesnek minősül legutóbbi nyilatkozata. "Szerintem a Renault-é a legjobb Forma-1-es autó" - bökte ki a német. "Ahhoz képest, hogy Alonsóék 80-90 lóerővel kevesebbel gazdálkodhatnak, mint az élcsapatok, igencsak gyorsak. Az R24-es ráadásul kifejezetten pofás, aerodinamikailag pedig szinte tökéletes."

Az IRL-bajnok Scott Dixonról az a hír járja, a Williams olyannyira elégedett volt vele, hogy akár szerződést is kaphat 2005-re. Egyelőre azonban "szabad", így máshol is szét akar nézni. Elsőként a Toyotánál, ahol szintén tesztlehetőséget ígértek neki. (A japán csapattól év végén szinte biztosan távozik Olivier Panis vagy Cristiano da Matta.)

Magáról a futamról is érkeztek hírek, két cáfolat formájában. Philippe Gurdjian igazgató tagadta, hogy az építkezés elhúzódása miatt egy év halasztást kért volna Bernie Ecclestone-tól ("az egész nem igaz, nem tudom, ki találta ki" - nyilatkozta a helyi sajtónak), a szervezőbizottság pedig közleményben tudatta, hogy Willi Weber menedzser nyilatkozatával ellentétben Michael Schumacher nem részesül külön elbánásban, azaz nem kapott se limuzint, se fegyveres őrt. Az időjárást illetően pozítívak a tapasztalatok, állítólag koránt sincs olyan meleg, mint amire számítani lehetett. "Szó mi szó, én azért örülök ennek" - mondta például Szato Takuma.

[origo]