Vágólapra másolva!
Az eddigi két futamon biztosan győztes Michael Schumacher tart attól, hogy a hétvégi Forma-1-es Bahreini Nagydíjon döntő szerepet játszik majd a sivatagi forróság és a homok. A melbourne-i szezonnyitón, majd a sepangi futamon is rosszul szereplő McLaren-Mercedes két versenyzője, David Coulthard és Kimi Räikkönen  bízik abban, hogy a harmadik viadalon már jó eredményt ér el. Jenson Button biztos abban, hogy hatalmas közönségsikert hoz a Bahreini GP.

"Kíváncsian várom a versenyt. Új a pálya, s a többi helyszíntől eltér a helyszín klímája is. Imádom az új városok és kultúrák felfedezését, még akkor is, ha tökéletesen nem tudom megismerni. Az ilyen utazások ugyanis mindig gazdagítják az emberek lelkivilágát" - mondta Bahreinről a Ferrari német szupersztárja, Michael Schumacher.

A hatszoros világbajnok hozzátette: az előrejelzések alapján biztos abban, hogy Bahreinben nagyon meleg lesz, s ez alaposan megnehezítheti a dolgát. "Malajziában a vártnál hűvösebb volt, ez kedvezett nekünk. Bahreinben viszont nem várhatunk újabb előnyöket az időjárástól. A forróság a riválisaink esélyeit javíthatja" - jegyezte meg Schumi.

A melbourne-i szezonnyitón, majd a sepangi futamon is rosszul szereplő McLaren-Mercedes két versenyzője bízik abban, hogy a világbajnokság harmadik viadalán már jó eredményt ér el. "Az új pálya miatt kissé megváltozott a felkészülésünk, de péntektől úgy is minden kiderül. Senki sem ismeri a helyszínt, s ez nagy és érdekes kihívást jelent. Alig várom, hogy elkezdődjön az első Bahreini Nagydíj" - mondta David Coulthard, aki Melbourne-ben nyolcadik, míg Malajziában hatodik volt.

A skót pilóta hozzátette: első feladata az lesz, hogy megérkezése után a szerelőkkel közösen végigjárja a bahreini pályát, bár a wokingi csapat főhadiszállásán már megtekintették az alaprajzot. "Csak élőben, a helyszínen fedezhetem fel a különlegességeket, például a fékzónákat. Remélem, hogy a vasárnapi versenyig mindennel tisztában leszek." Coulthard másokhoz hasonlóan megjegyezte: tart attól, hogy a sivatagi homok befolyásolhatja a futamot, bár tudja, hogy a szervezők mindent megtettek a probléma kiküszöbölésére.

Csapattársa, a tavaly összetettben második, idén viszont mindkét viadalt idő előtt befejező Kimi Räikkönen szerint Bahreinben újabb forró futam vár a pilótákra, de a sivatagi körülmények miatt nem olyan magas a páratartalom, mint Malajziában. "Sok jót hallottam a pályáról, s magáról a létesítményről, így már várom a személyes megismerkedést" - fogalmazott a finn klasszis. "A napokban Dubaiban jártam, s azt tapasztaltam, hogy a helyiek fantasztikusan lelkesek, örömmel fogadják a Forma-1-es futamot. Bízom abban, hogy én sem okozok csalódást szurkolóimnak."

Jenson Button biztos abban, hogy hatalmas közönségsikert hoz a világbajnokság harmadik futama, a Bahreini Nagydíj. A BAR-Honda angol versenyzője tavaly már járt az országban, s meglepve tapasztalta a nagy érdeklődést, azt pedig máig emlegeti, hogy a helyiek felismerték őt.

"Csodálatos vendéglátásban volt részem" - mesélte Button. "A helyiek már akkor is lelkesen várták a Forma-1-et, hihetetlenül jól ismerik a sportágat." Button a fővárost, El-Manámát is felkereste, s kellemes tapasztalatokat szerzett. "Nagyszerű ételekkel ismerkedhettem meg, az emberek is kedvesek voltak. Biztos vagyok abban, hogy a többi versenyző is kedvező tapasztalatokkal gazdagodik, s egyértelmű, hogy közönségsikerrel zárul a viadal" - jegyezte meg az angol versenyző, aki Malajziában harmadik helyen ért célba, s ezzel pályafutása első F1-es dobogós helyezését ünnepelte.