Vágólapra másolva!
Michael Schumacher magabiztosan várja a Forma-1-es világbajnokság hétvégi második, malajziai futamát, de úgy véli, hogy a Ferrari most nem lesz olyan fölényben, mint a melbourne-i idénynyitón. Rubens Barrichello szerint is nagy csatát hozhat a verseny, szó sem lesz "kiütéses" Ferrari-diadalról. Ralf Schumacher előre akar lépni, de tudja, hogy roppant nehéz feladata lesz, míg Kimi Räikkönen, aki tavaly Sepangban ünnepelte eddigi egyetlen győzelmét, nagy reményeket fűz a futamhoz, s a McLaren-istálló is optimista. Baumgartner Zsolt csütörtökön térképezi fel személyesen a malajziai ringet.

A hatszoros világbajnok Michael Schumacher az ausztráliai verseny után néhány napig pihent családja és barátai társaságában, így frissen vág neki a sepangi megméretésnek. "Jót tett nekem ez a kis szünet, nagyszerűen szórakoztunk, még Willy Webber menedzser születésnapját is megünnepeltük. Minden tökéletes volt. Szükség is volt a pihenőre, mert Sepangban hatalmas feladatot jelent a jó szereplés" - mondta Schumi.

"A kiváló kezdés ellenére szó sincs arról, hogy elbizakodott lennék. A Forma-1-ben nagyon gyorsan változnak a dolgok, s ne feledkezzünk meg arról, hogy a melbourne-i pálya hagyományosan kedvező számunkra. Sepangban viszont kiszámíthatatlanok az esélyek, a klíma mindent felboríthat. Emiatt nem is tartozik a kedvenc helyszíneim közé. Most eldől, hogy hosszú távon mire számíthatunk. Sok függ attól, hogy az abroncsaink miként viselik a nagy meleget, ha jól, akkor a folytatásban újabb sikerekre számíthatunk" - tette hozzá a német pilóta.

Annak ellenére, hogy Michael Schumacher nem kedveli különösebben a malajziai pályát, nem mondható sikertelennek. Az első, 1999-es sepangi GP-n második lett, míg 2000-ben és 2001-ben is verhetetlen volt. Két évvel ezelőtt a harmadik, míg tavaly a hatodik helyen ért célba.

A melbourne-i idénynyitón második Rubens Barrichello szerint Malajziában óriási csatát láthatnak majd a szurkolók, szó sem lesz "kiütéses" Ferrari-diadalról. "Nincs akkora fölényünk a többiekkel szemben, mint amilyet Ausztráliában tapasztalhattunk. Így biztos, hogy Sepangban nehéz dolgunk lesz. Ugyanakkor nem gondolom, hogy eredménytelenek leszünk" - mondta a maranellóiak brazil klasszisa.

A Ferrari az elmúlt években mindig a megelőző szezonban használt autóval szerepelt Malajziában, most viszont az idei típussal indul. "A jelenlegi kocsi sokkal eredményesebb a melegben, mint elődei. Ez azt jelenti, hogy jobban felkészültünk, így ismét sikert várok. Remélem, hogy Bridgestone-abroncsaink is kiválóak lesznek."

Barrichello eddig háromszor állt dobogóra Sepangban: 2000-ben harmadik, 2001-ben és 2003-ban második volt.