Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Forma-1-es világbajnokság első futamának helyszínén mutatkozott be a Minardi-csapat, amelynek idén Baumgartner Zsolt és az olasz Gianmaria Bruni lesz a két versenyzője.

A melbourne-i sajtótájékoztatón bejelentették, hogy 2004-ben a fürdőszoba-felszereléseket gyártó Wilux Benelux lesz a faenzai istálló főtámogatója, ennek megfelelően a csapat Wilux Minardi-Cosworth néven versenyez a következő szezonban.

A pénteki szabadedzéseken a 28 éves belga Bas Leinders vezeti majd a harmadik autót. A szezon közben a portugál Tiago Monteiro is segíti majd a tesztelést.

Paul Stoddart csapatfőnök a prezentáción elmondta, hogy rendelkezésre áll az előzetesen tervezett költségvetés, így nyugodtan várják a nyitányt.

"Az elmúlt három-négy évet figyelembe véve most kezdjük a legjobb helyzetből a sorozatot. Sokat javultunk a téli felkészülés során, de realista vagyok, tudom, hogy a többiek sem tétlenkedtek. Remélem, hogy néhány pontot azért összegyűjtünk idén" - mondta Stoddart.

"Négy vagy öt pont már hatalmas siker lenne, s csodálatos eredményt jelentene, ha már Melbourne-ben bekerülnénk a legjobb nyolc közé."