Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint nehéz idők jönnek a Forma-1-re, a sportág első számú ura elsősorban a dohányreklámok teljes körű tilalmától tart. Szerinte ez akár oda is vezethet, hogy a Ferrari köszöni szépen, de inkább kiszáll.

"Amennyiben a dohánygyárak elhagyják a Forma-1-et, súlyos következményekkel kell számolnunk" - nyilatkozta a 73 éves sportvezető a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitungnak. "Az emberek bele sem gondolnak igazán, milyen súlyos csapás lenne ez számunkra."

Ecclestone szerint a dohánygyárak pénzét még az olyan hatalmasságok, mint a Ferrari, sem tudják pótolni, tudniillik a Marlboro becslések szerint nem kevesebb, mint 130 millió eurót pumpál évente Michael Schumacher csapatába. A brit úgy véli, a Marlboro távozása tragédiához, azaz a Ferrari F1-ből való kiszállásához is vezethet.

"Ha nem lesz pénz, leépítésekre fognak kényszerülni. Előbb bezárják néhány szélcsatornájukat, majd megválnak egyik tesztpályájuktól, s a végén hozzávetőleg arra a szintre süllyednek, ahol most a BAR tanyázik. Márpedig a Ferrari vezetőségében ücsörög néhány olyan befolyásos emberke, aki inkább kiszállna az egészből, semmint hogy ezt végignézze."