Vágólapra másolva!
Michael Schumacher, a Forma-1-es Ferrari-istálló német pilótája tagadta, hogy a privát tesztelésekkel a csapat az F2004-es erősségeit, illetve hiányosságait próbálná rejtegetni a riválisok elől. Button szerint az olaszok ideje lejárt, Paul Stoddart meg úgy véli, ismét Schumi lesz a világbajnok.

A Ferrari volt az egyetlen olyan csapat múlt héten, amely új autójával nem vett részt kollektív tesztelésen: Michael Schumacher (majd a hét végén Rubens Barrichello) az istálló privát tesztpályáján, Mugellóban gyakorolt az F2004-essel, míg a többi kilenc együttes Valenciában, illetve Imolában rótta a köröket. Noha utóbbi helyszínen a Ferrari is ott volt, Luca Badoert a tavalyi autóba ültették be, így továbbra sem lehet tudni (sejteni), mire lehetnek képesek 2004-ben az olaszok.

A történtek ellenére Michael Schumacher úgy nyilatkozott, csupán a véletlen műve, hogy így alakultak a dolgok, nem szándékoznak rejtegetni az F2004-est a riválisok elől. "Először is, mi nem bujkálunk" - kezdte a hatszoros világbajnok. "A Williams és a McLaren jöhet Olaszországba, amikor csak akar, állunk a 'próba' elébe. Kizárólag a gyár közelsége miatt tesztelünk 'hazai pályán', ez alaposan megkönnyíti a dolgunkat."

Mindazonáltal lehet valami abban, hogy a Ferrari bizonyos értelemben rejtőzködik, a múlt héten használt F2004-es ugyanis már nem ugyanaz, mint amiről január 26-án lehullt a lepel. A kasztnit több helyen is átalakították, s mindez arra utal, gőzerővel folynak a fejlesztések Maranellóban.

"Tesztprogramunk a kisebb meghibásodások ellenére is a tervezett ütemben halad, nem látom okát, hogy ne ezzel az autóval utazzunk Ausztráliába" - mondta el immáron n+1-edszer Schumacher, aki elárulta azt is, az F2004-es jól reagált a változtatásokra, s gyorsabb, mint a tavalyi modell.

A Ferrarihoz kapcsolódó hír még, hogy a BAR-os Jenson Button szerint a "vörösök" uralma 2004-ben véget ér. "Nem hinném, hogy a Ferrari idén is világbajnok lesz" - nyilatkozta Button a The Sunday Telegraphnak. "A McLaren sem olyan gyors, mint a roppant erősnek tűnő Williams, a kék-fehérek mellett a Renault-val kell még komolyan számolni." Hasonló véleményen van a Minardi-főnök Paul Stoddart is. "A konstruktőrök versengését idén a Williams fogja nyerni, míg a pilótáknál Michael Schumacher lesz a legjobb" - jövendölte az ausztrál. "A Williams csak azért nem fogja mindkét első helyet megkaparintani, mert képtelen úgy koncentrálni egyik pilótájára, ahogy azt a Ferrari teszi" - indokolt is rögtön Baumgartner Zsolt munkaadója.