Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy Giorgio Pantano lesz a Jordan második pilótája: az olasz ott lesz a jerezi tesztelésen, internetes lapértesülések szerint ötmillió dollárt tesz az együttes kasszájába.

Kósza pletyka, legyintettek sokan, amikor meghallották: Giorgio Pantano lehet a Jordan másik pilótája Nick Heidfeld mellett a 2004-es szezonban. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban korántsem elképzelhetetlen, hogy a 25 esztendős olasz Forma-1-esre cseréli Forma-3000-es autóját, ott lesz ugyanis az e heti, jerezi tesztelésen, s tárgyal az istálló vezetésével. A Jordan szóvivőnője azt nem árulta el, hogy Pantano a gyakorláson lehetőséget kap-e, mindenesetre ez az eshetőség sem zárható ki.

A tárgyalások ugyanis meglehetősen előrehaladott stádiumban vannak, internetes források tudni vélik, hogy az olasz ötmillió dollárt ajánlott az "állásért". Eddie Jordan felettébb bízhat új kiszemeltje képességeiben, tőle ugyanis ezt az ötmilliót is elfogadná, holott Jos Verstappen tízet kínált (ennyit kellett volna betennie Baumgartner Zsoltnak is a kasszába), s a Benson&Hedgestől is további hatmillió plusz érkezne számlájára, ha brit pilótát (Ralph Firman vagy Allan McNish) szerződtetne.

Eddie Jordan már tavaly kapcsolatba került Pantanóval, amikor is majdnem leszerződtette tesztpilótának. Jordan már az olasz jelenlegi főnökével, a Forma-3000-es Super Nova-istállót birtokló David Searsszel is megegyezett a tehetség kategóriaváltásáról, azaz nincs akadálya leigazolásának. Pantano tavaly két győzelemmel és egy második hellyel gazdagodott a Forma-3000-es világbajnokságban, ez (na meg további pontszerző helyezései) a sorozat harmadik helyéhez volt elegendő.