Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok hosszú és zaklatott tárgyalásai ellenére még mindig kérdéses, hogy milyen szponzori háttérrel, de a Baumgartner Team szerint immár bizonyos, hogy Baumgartner Zsolt a 2004-es Forma-1-es világbajnokság résztvevője lesz. Az elmúlt 48 óra több, sikerrel kecsegtető tárgyalása még mindig nem zárult le, a Minardinak viszont végleges választ adott a csapat arra vonatkozóan, hogy a pilóta részt tud venni a csütörtöki, faenzai üléspróbán, illetve a jövő heti első hivatalos teszten.

A Baumgartner Team a pillanatnyi időzavar ellenére úgy döntött, hogy bár még nem zárult le valamennyi tárgyalás, mégis vállalja az első magyar Forma 1-es pilóta versenyeztetésével kapcsolatos valamennyi feltételt. Teszi mindezt azért, mert eddigi támogatóik - CIB Lízing, Uniqa Biztosító, Standox, Alukönigstahl - megingathatatlan bizalma mellett az elmúlt napok hihetetlen támogatói rohama arról győzte meg, hogy a fiatal magyar tehetség mindenképpen induljon az autósport elitkategóriájában.

Az utóbbi időszak tárgyalásai során egyébként jelentkezett egy külföldi cégcsoport is, mely teljes egészében biztosította volna a korábban kivált magyar szponzor által ígért összeget. A külföldi cégcsoport kikötése viszont az volt, hogy Baumgartner Zsolt ne magyar licensszel induljon az idei versenyeken. A menedzsment Baumgartner egyértelmű kérésére úgy döntött, hogy a rendkívül kedvező anyagi feltételek ellenére sem vállalja a szponzorációs együttműködést, mivel a 23 éves pilóta ragaszkodott ahhoz, hogy magyar színekben álljon rajthoz.

A Baumgartner Team egyelőre annyit közölt, hogy a pilóta csütörtökön Olaszországban részt vesz a Minardi csapat üléspróbáján, és a magyar színeket képviselve ott lesz a Forma-1-es idény rajtjánál. Az utóbbi napokban jelentkező szponzorokkal tovább folynak a tárgyalások, valamint zajlik a kormány képviselőivel az egyeztetés egy közös cég létrehozásáról.

"Rendkívül idegfeszítő napokon vagyok túl, és bár úgy érzem, a történetnek nincs még vége, először is köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki eddig segített. Az elmúlt napokban olyan, számomra elképzelhetetlen szimpátiahullám irányult felém, mely szinte feldolgozhatatlan" - nyilatkozta Baumgartner Zsolt.

"Az erre a célra létrehozott telefonvonalakon rengeteg kedves felajánlás érkezett. Volt olyan egykori osztálytársam, aki százezer forintot hozott el saját kezűleg, és akadt iskolás, aki a zsebpénzét küldte el, de száz forinttól az ötvenmillióig érkezett felajánlás ismeretlen magánemberektől és cégektől. Hozzám is eljutottak olyan kör e-mailek, illetve sms-ek, melyben szurkolók százai próbáltak így további támogatókat keresni. A Matáv illetékeseitől tudom, hogy az emeltdíjas telefonszámot is több ezren hívták fel.

Miközben az ország Forma-1-es rajongói egy emberként mozdultak meg, hogy segítsenek, érkezett a menedzsmenthez egy külföldi ajánlat, mely egy csapásra megoldotta volna a gondunkat. Szüleimmel is egyeztetve viszont úgy döntöttem, hogy csak magyar színekben akarok a Forma-1-ben szerepelni, így elutasítottuk azt az érdeklődést, amely más ország licenszének felvételét szabta volna meg feltételül. Csütörtökön Faenzába utazom, hogy a Minardi szakembereink segítségével elkészítsük azt az ülést, melyet idén használok majd. Hogy ez létrejöhetett, a mellettem végig kitartó szponzoraimnak köszönhetem, valamint azoknak a magyar embereknek, akik az elmúlt napokban beléptek a Baumgartner Zsolt támogatói klubba."