Vágólapra másolva!
Támogatói klub alakult Baumgartner Zsolt Forma-1-es szereplésének elősegítésére. A klubnak tagja lehet bármely magánszemély vagy cég, aki, illetve amely erkölcsi vagy anyagi támogatást kíván nyújtani az első magyar Forma-1-es versenyző szerepléséhez.

A Baumgartner Team péntek este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt 24 órában számos felajánlás érkezett itthonról és külföldről - például az Egyesült Államokból, Németországból és Ausztriából - Baumgartner Zsolt támogatása ügyében. Magánemberek és cégek jelentkeztek telefonon, e-mailben, illetve személyesen: akadt olyan, aki 30 millió forintot ajánlott fel, sőt olyan üzemanyagtöltő-állomás is, amely egy éven át minden liter eladott benzinből 5 Ft-ot szánna a fiatal pilótára. Rengetegen jelentkeztek egy-kétezer forintos támogatásokkal is, néhány óra alatt így több mint 45 millió forint jött össze. A Baumgartner Team a felajánlások nagy számát és a rendkívüli érdeklődést tapasztalva úgy döntött, hogy létrehozza a "Baumgartner Zsolt támogatói klubot".

Az újonnan létrehozott klubba várják mindazok jelentkezését, akik erkölcsi támogatásukról biztosítják, illetve azokat is, akik anyagi lehetőségeik révén is készek segíteni azt az ügyet, melynek sikere az elmúlt napokban kétségessé vált.

Haladék a Minarditól
Az MTI információi szerint Baumgartner Zsolt
menedzsmentjének hétfőig kell választ adnia arra a Minardinak, hogy
össze tudta-e gyűjteni a pilóta idei Forma-1-es szerepléséhez
szükséges szponzori pénzt. Amennyiben a válasz igen, további néhány nap haladékot kap
az első részlet átutalására.


A Baumgartner Team a Minardi csapat mindkét autójának két oldalán egy-egy helyet fenntart a klub tagjainak. Azoknak a segítőknek a nevét, akik 1000 forintot meghaladó összeget ajánlanak fel, a futamokat követően közzéteszik a Nemzeti Sportban. Az 5000 forintnál többet áldozók egyedi ajándékot kapnak, az egymilliós összeget meghaladó támogatást nyújtók nevét pedig - hozzájárulásuk esetén - minden versenyen megjelenítik a versenyautókon, a támogatásra vonatkozó megállapodásban foglaltak szerint.

Amennyiben Baumgartner Zsoltnak nem sikerül bekerülnie a Forma-1-be, úgy a Baumgartner Autócentrum Kft. és Baumgartner Antal készfizető kezességvállalásával visszafizeti az átutalt összeget.