Vágólapra másolva!
Jövőre is megrendezik az interlagosi pályán a Forma-1-es világbajnokság Brazil Nagydíját, miután felülbírálták azt a múlt hónapban született bírósági döntést, amely gazdasági alapon kétségbe vonta a futam létjogosultságát.

Rohonyi Tamás, a Brazil Nagydíj magyar származású promótere az Autosportnak eljuttatott közleményében kezdettől fogva nyugtatgatta az interlagosi futamért aggódókat, mondván, semmilyen bíróság nem függeszthet fel egy érvényes szerződést. Rohonyi most ismételten megerősítette, hogy megrendezik a versenyt, ezúttal azonban már felsőbb körökből is csatlakoztak hozzá.

"Évek óta megrendezzük a futamot, és ez soha nem okozott gondot. A 2004-es nagydíj nincs veszélyben" - szögezte le a pályának otthont adó Sao Paulo sportügyeit irányító Nadia Campeao. Az idei Brazil GP a városnak mintegy 7,86 millió dollárjába került, de Campeao szerint a befektetés közvetve megtérült.

"A város nem a nyereség kedvéért áldoz sporteseményekre, hanem azért, mert így új munkahelyek születnek, és fejlődik a turizmus. Ezek is javítják a városról kialakult képet" - mondta. A jövő évi futamot október 24-én rendezik meg.