Vágólapra másolva!
Amennyiben helytállóak az olasz Corriere della Sera című napilap információi, azaz valóban Gianmaria Bruni lesz a Forma-1-es Minardi-istálló egyik pilótája jövőre, valamint többé-kevésbé biztosnak tekintjük Nick Heidfeld jordanes előszerződését, akkor már csak két hely kiadó a száguldó cirkusz 2004-es idényére. Baumgartner Zsolt sajnos minimális eséllyel pályázik ezek egyikére.

Gianmaria Bruni csak bevásárolta magát a Forma-1-be, legalábbis a Corriere della Sera című olasz sportnapilap arról írt, hogy a 22 esztendős pilóta lesz a Minardi egyik pilótája jövőre. A fővárosi illetőségű fiatalember az idei szezonban csupán a harmadik számú faenzai autót vezette, ám teljesítményével állítólag így is lenyűgözte Paul Stoddart csapatfőnököt.

"Gimmy kiváló munkát végzett nálunk idén, maximálisan elégedettek vagyunk vele. Remélem, 2004-ben megadatik számára a lehetőség, hogy bemutatkozhasson a Forma-1-ben" - mondta sejtelmesen Paul Stoddart.

Bruni mögött a hírek szerint egy olasz üzletemberekből álló tőkeerős konzorcium áll, amely kész bármekkora összeget előteremteni a pilóta minardis állásához. Mindazonáltal a kétéves szerződéstervezetet még nem írták alá, ez azonban - a Corriere della Sera szerint - nem több puszta formalitásnál.

Amennyiben valóban Bruni lesz a Minardi egyik pilótája 2004-ben, s biztosra vesszük Nick Heidfeld jordanes előszerződését, akkor már csak két szabad hely maradt a száguldó cirkuszban, egy-egy arányban éppen ezen istállóknál. Ezekre márpedig tucatnyian pályáznak, köztük Baumgartner Zsolt is, akinek azonban már csak halvány esélyei vannak egy szerződésre. Ennek oka természetesen a pénz, mert ugyan mindenki szeretné a Forma-1-ben látni Zsoltot, a pénztárcájukba azonban csak kevesen hajlandóak emiatt benyúlni. Tízmillió dollár kellene, ebből csak hét van meg, s kevés a remény arra, hogy a hiányzó hármat az elkövetkezendő egy-két hétben sikerül előteremteni.

Az FIA hétfőn kiosztotta a rajtszámokat, a lista az alábbiak szerint alakult:

1. Michael Schumacher (Ferrari)
2. Rubens Barrichello (Ferrari)
3. Juan Pablo Montoya (Williams-BMW)
4. Ralf Schumacher (Williams-BMW)
5. David Coulthard (McLaren-Mercedes)
6. Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes)
7. Jarno Trulli (Renault)
8. Fernando Alonso (Renault)
9. Jenson Button (BAR-Honda)
10. Szato Takuma (BAR-Honda)
11. Giancarlo Fisichella (Sauber-Petronas)
12. Felipe Massa (Sauber-Petronas)
14. Mark Webber (Jaguar)
15. Christian Klien (Jaguar)
16. Cristiano da Matta (Toyota)
17. Olivier Panis (Toyota)
18. hivatalos bejelentés később (Jordan-Ford)
19. hivatalos bejelentés később (Jordan-Ford)
20. hivatalos bejelentés később (Minardi-Cosworth)
21. hivatalos bejelentés később (Minardi-Cosworth)