Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Brazil Nagydíj szervezői szerint annak ellenére sincs veszélyben a 2004 októberében esedékes futam megrendezése, hogy a Sao Pauló-i bíróság a napokban felfüggesztette a város és a verseny promóterei között 1989 óta érvényben lévő megállapodást.

Joao Andre de Vincenzo, a Sao Pauló-i 12. általános pénzügyi bíróság bírája múlt pénteken határozott úgy, hogy hatályon kívül helyezi a Brazil Nagydíj szervezői és a város között létrejött szerződést, mert a futam, amelytől annak idején óriási hasznot reméltek, kevéssé jövedelmezőnek bizonyult.

Harminc napot adott a verseny megrendezéséért felelős International Promotions nevű vállalatnak, hogy felfüggessze az október 24-ére tervezett nagydíj előkészületeit, s 15 ezer eurós napi büntetést helyezett kilátásba, amennyiben a cég nem tartja tiszteletben döntését.

Nos, a jelek szerint az International Promotions egyáltalán nem veszi figyelembe a határozatot, a társaság nevében Rohonyi Tamás küldött levelet az Autosport című magazinnak, amelyben hangot ad azon véleményének, miszerint az ítéletnek nincs jogalapja. "Kis füst ugyan van, de tűz (még) nincs. Semmiféle bíróság nem 'függeszthet' fel egy érvényben lévő jogi megállapodást, amely még 1989-ben, Luiza Erundina da Silva polgármester ténykedése alatt köttetett meg."

Rohonyi bizonyos afelől, hogy a versenyt október 24-én megrendezik, s méltó lezárása lesz a 2004-es szezonnak. Egyesek szerint a "határozat" hátterében egyébiránt az áll, hogy Sao Paulo (Interlagos) helyett sokan Rio de Janeiróba költöztetnék át a futamot.