Vágólapra másolva!
A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint óriási dolog, hogy Michael Schumacher hatszoros világbajnok lett, ám a német tettének értékét alaposan csökkenti, hogy kiváltságos pozíciót élvez a Ferrarinál.

A később négy világbajnoki címig jutott Alain Prost annak idején majdhogynem vérre menő csatákat vívott Ayrton Sennával, s ezen jó szokásától akkor sem tekintett el, amikor egyazon istállóban versenyzett a brazillal. A Professzor becenévre hallgató francia pilótának éppen ezért mindig is furcsa volt az a mentalitás, amely a Ferrarinál az utóbbi években uralkodik, nevezetesen, hogy van egy első számú pilóta, Michael Schumacher, akinek sikeréért mindenki, még a csapattárs is dolgozik.

Schumacher hatodik világbajnoki címét Prost ugyan maximálisan megérdemeltnek tarja, ám véleménye szerint a német tettének értékét alaposan leértékeli, hogy kiváltságos helyzetben van Maranellóban. "Semmi sem idegesít annál jobban, mint hogy bizonyos versenyzők eleve olyan szerződéseket hajlandók csak aláírni, amelyek garantálják számukra, hogy első számú pilóták lesznek csapaton belül" - mérgelődött Prost a Sun hasábjain. "A másodhegedűsöknek tulajdonképpen csak az a dolguk, hogy a széltől is óvják a 'kiváltságost', ezt a Ferrari csinálja a leginkább szembetűnően: semmiféle természetes, belső rivalizálás nincs az olaszoknál, s ez nem egészséges gyakorlat. Elismerem, Michael egészen kivételes tudású pilóta, ám be kell látni azt is, hogy amióta a Ferrarinál van, mindenki csak az ő kívánságait lesi."

"Sohasem kellett igazán megdolgoznia a sikerért, sem csapaton belül, sem azon kívül nem akadt komoly riválisa. A Ferrari talán sohasem nyert volna újabb vb-címeket, ha két, a végső győzelemre egyformán esélyes pilótát igazolt volna le."