Vágólapra másolva!
Jean Alesi kizártnak tartja, hogy valaha versenyzőként térjen vissza a Forma-1-be, a McLaren 2004-es autóját ellenben szívesen tesztelné.

Jean Alesi nevét hallva a Forma-1 minden rajongójának beugrik a szimpatikus francia pilóta arca, pedig nem sokszor állhatott fel a dobogó tetejére. Mindösszesen egy futamot, az 1995-ös Kanadai Nagydíjat tudta megnyerni, mégis mindenki tudja, kicsoda ő. Sokan szomorkodtak, amikor bejelentette, elhagyja a száguldó cirkuszt, de hűséges rajongói azóta is követik, ahová csak megy.

Alesi 2001-ben hagyta ott a Forma-1-et, a Jordan-Honda színeiben a Japán Nagydíj volt az utolsó versenye. Azóta a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyez, s rövid idő alatt közönségkedvenc lett. A Mercedes gyári csapatának tagja, az idei sorozatot az ötödik helyen zárta. Az "öreg" teljesítményére tavaly felfigyelt Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke is, s tesztelési lehetőséget ajánlott a 39 esztendős pilótának. Alesi élt a lehetőséggel, újra Forma-1-es autóba ült, s bizony hasznos információkat szolgáltatott a csapatnak, különösen a Michelin-abroncsokról.

Köridejei is egész tisztességesre sikeredtek, komolyabban mégsem fordult meg senki fejében, hogy leigazolják Alexander Wurz mellé a tesztcsapatba. Alesi emlékezetében ennek ellenére élénken él még a tesztelés emléke, s kijelentette, szívesen ülne be újra a McLarenbe. "Az biztos, hogy versenyzőként soha nem térek vissza a Forma-1-be, viszont az nagyon izgat, hogy újra tesztelhessem a McLarent. Amennyiben úgy gondolják, szükségük van egy emberre, örömmel állok rendelkezésükre" - írta weboldalán. Alesi jó barátságban van Norbert Hauggal, a Mercedes sportfőnökével, emellett Ron Dennisszel is felhőtlen a viszonya, nem lenne hát meglepő, ha kapna egy újabb lehetőséget.