Vágólapra másolva!
A még mindig a szuzukai idényzáró hatása alatt álló Michael Schumachernek semmi kifogása sincs az ellen, hogy öccse, Ralf világbajnok legyen, a német mindazonáltal hetedszer is szeretné megkaparintani a végső elsőséget. A Williams tagadja, hogy összeesküvéssel vádolta volna meg a Ferrarit és a Nemzetközi Automobil Szövetséget, Juan Pablo Montoya öccse a német BMW-bajnokságba szerződik.

Téved, aki azt hiszi, Michael Schumacher megelégszik hat világbajnoki címmel. A Ferrari német pilótája nemrégiben kijelentette, növelni akarja előnyét Juan Manuel Fangióval szemben, azaz hetedszer is a Forma-1 királya akar lenni. Ezt követően viszont nem lenne kifogása az ellen, ha öccse, Ralf foglalná el az általa üresen hagyott trónt.

"Elsőként fogok gratulálni Ralfnak, amint egy nap világbajnoki címet szerez" - lovagiaskodott Schumi a Bunte című magazin hasábjain. "Ám mielőtt bajnok lesz, még szeretném megszerezni hetedik koronámat is." Schumacher nem szándékozik visszavonulni a 2004-es idényt követően, erről tanúskodik alábbi mondata: "Jó lenne, ha már jövőre elérném célom, de akkor sem esek kétségbe, ha esetleg nem sikerül: 2005-ben akkor majd jobban igyekszem."

A hatszoros világbajnok szerint "nem kétséges", hogy Ralf egyszer a száguldó cirkusz legjobbja lesz, s azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy öccse lesz utódja a Ferrarinál. "Persze ezt nem az én tisztem eldönteni, s különben is, Ralf jól érzi magát a Williamsnél" - mondta a német, aki mellesleg még mindig a hetekkel ezelőtt véget ért idény hatása alatt van.

"Túlvagyok mindenen, mégis még mindig közelinek érzem az eseményeket. Őrületes, nehéz és végül csodálatos szezon volt az idei" - nosztalgiázott internetes honlapján. A Ferrari klasszisa érthető módon az október 12-i szuzukai zárófutamra gondol vissza a legszívesebben: "Sosem felejtem el a stáb tagjaiból kirobbanó örömöt. A csapatszellem a mi igazi erősségünk, nagyszerű közösséget alkotunk."

Ha már fentebb szóba került a Williams, az istálló közleményben cáfolta a Sport Bild című magazin információit, amelyek szerint összeesküvéssel vádolta meg a Ferrarit s a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA). "Az írásban megjelentektől mind a Williams, mind Patrick Head elhatárolódik, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a magazin ilyen módon próbálja növelni eladott példányszámát. Meglátásunk szerint a cikk egyszerű szenzációhajhászás, amely súlyos károkat okozott a Williamsnek és az FIA-nek azzal, hogy számos sajtóorgánum vette át."

Végül egy hír Juan Pablo Montoya felől: a kolumbiai versenyző öccse a német BMW-bajnokságban szerepel jövőre. A 19 éves Federico a berlini székhelyű Mücke csapatát erősíti majd. "Hatalmas tehetség a fiú, kis kitartással nagyon sokra viheti még" - mondta Peter Mücke tulajdonos. Az ifjabbik Montoya az idén a floridai Easykart bajnokságban versenyzett.