Vágólapra másolva!
Egyre többet pletykálnak arról, hogy a Forma-1-es Jaguar-istállóhoz igazol Alexander Wurz, ám a legfrissebb híresztelések szerint a McLaren tesztpilótája mellett egy másik osztrák, a húszesztendős Christian Klien is a Milton Keynes-iekhez tart.

Meglehet, jövőre két osztrák pilótája lesz a Jaguarnak: arról már eddig is sokat lehetett hallani, hogy Alexander Wurz a zöldekhez tart, ám az Autosport magazin értesülései szerint a szupertehetségnek tartott, húszesztendős Christian Klien is beteheti lábát a Forma-1-be.

Klien az idei Forma-3-as Euroseries-sorozatot a második helyen zárta a Toyota egykori tesztpilótája, Ryan Briscoe mögött, a zandvoorti, mindig nagy érdeklődésre számot tartó futamot pedig megnyerte. Szponzora, a Red Bull kész mindent megtenni annak érdekében, hogy Klien mihamarabb bemutatkozhasson a száguldó cirkuszban, valószínűbbnek tűnik azonban, hogy 2004-ben "csak" tesztpilótai szerep jut neki.

A feltételezések szerint a következő idényben Klien a pénteki teszteléseken bizonyíthatna, 2005-ben pedig versenyezhetne is, amennyiben a Jaguar élne opciós jogával. Felmerült, hogy a Red Bull esetleg a Milton Keynes-iek főszponzora is lesz, ám ezt Helmut Marko, a vállalat motorsportokért felelős konzultánsa egyelőre nem tartja valószínűnek. "Persze a Forma-1-ben bármi megtörténhet, úgyhogy a dolog még nem végleges. Ugyanakkor mi elsősorban nem főszponzorok szeretnénk lenni, csak Klien útját kívánjuk egyengetni" - mondta Marko.

Amennyiben Klien a Jaguarnál nem jár szerencsével, a Jordannél és a Minardinál még próbálkozhat.