Vágólapra másolva!
Alex Yoong jövőre visszatérhet a Forma-1 mezőnyébe. A 2001-es, valamint 2002-es idényt a Minardinál eltöltő malajziai pilóta a minap azt nyilatkozta, kapott ajánlatot a következő szezonra.

Alex Yoong 2004-ben újra bizonyítási lehetőséget kaphat a száguldó cirkuszban. A hír a tekintetben meglepő, hogy a malajziai igencsak hadilábon áll a tehetséggel, más vonatkozásban ellenben nagyon is érthető: szponzorainak köszönhetően Yoong pénztárcája mindig tömve van.

A 2001-es és 2002-es szezont a Minardinál végigszerencsétlenkedő malajziait ennek megfelelően a Jaguarral és a Jordannal is hírbe hozták, e két istálló nem titkoltan olyan pilótát keres a következő idényre, aki dollárkötegekkel a markában érkezik. Yoong nem is titkolta a megkeresés tényét. "Igen, kaptam ajánlatot 2004-re" - mondta a 27 esztendős versenyző. "Remélem, valami jó is kisül majd a dologból, bár igazság szerint jelenleg tucatnyi potenciális - pénzes - jelölt van a piacon."

Yoong idén az amerikai Champ Car sorozatban vitézkedett, s jövő hónapban egy 24 órás viadalon áll rajthoz Ausztráliában. Csak emlékeztetőül: legutóbbi Forma-1-es idényében háromszor is megesett az ázsiaival az a csúfság, hogy nem tudta magát kvalifikálni egy nagydíjra (ezt követően le is cserélték a tesztpilóta Anthony Davidsonra), ennek ellenére a Jordannél jövőre otthonra lelhet. A hírügynökségek mindegyike ugyanis azt valószínűsíti, hogy a pocsék anyagi helyzetben lévő Eddie Jordan környékezte meg Yoongot.

Erre már csak azért is nagyobb az esély, mert az idei esztendőt a Minardinál végigversenyző Jos Verstappen korábban kijelentette, szakmailag és emberileg is jó döntés lenne, ha a Jaguarnál folytatná pályafutását Mark Webber mellett. Maradt hát a Jordan mint lehetőség, mert ugyan meglehet, mégis kevéssé valószínű, hogy a megszűnés ellen harcoló Minardi tett volna ajánlatot a malajziainak.